Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

"Regering zorgt zélf dat België duurder wordt"

Waarom stijgen de prijzen voor diensten bij ons meer dan in de buurlanden? Dat laat minister van Economie Kris Peeters (CD&V) onderzoeken. Volgens experts is het antwoord nochtans evident: de belastingverhogingen en het gebrek aan concurrentie in bepaalde sectoren.

 1. Waarom we zo braaf in ons kot blijven: “Als de doembeelden terugkomen, komt ook de angst terug”
  PREMIUM

  Waarom we zo braaf in ons kot blijven: “Als de doembeel­den terugkomen, komt ook de angst terug”

  Angst is een zeer bepalende factor van menselijk gedrag. Daarom bleven we tijdens de eerste golf zo braaf in ons kot. Uit vrees voor het onbekende, levensbedreigende virus. Die angst ebde bij het begin van de zomer weg. Het effect leek uitgewerkt. Een klassiek fenomeen. Maar ook de angst voor het virus kan een tweede golf kennen en ons gedrag opnieuw bepalen, zeggen Frank Van Overwalle (VUB) en Alain Van Hiel (UGent), hoogleraren in de sociale psychologie.
 2. “Ik vond hun graf niet meer. Ik was in shock”: grafzerk van Heidi’s ouders plots vervangen door anonieme zerk
  PREMIUM
  Desselgem

  “Ik vond hun graf niet meer. Ik was in shock”: grafzerk van Heidi’s ouders plots vervangen door anonieme zerk

  Afgelopen zondag kwam Heidi Ameye uit Avelgem tot een zeer onaangename vaststelling op de begraafplaats Ooigemstraat in Desselgem. De grafzerk van haar ouders was - net als alle andere zerken in de rij - vervangen door een reeks anonieme stenen. “Ik ben in tranen uitgebarsten, want ik vond het graf van mijn ouders niet meer”, vertelt Heidi, die het betreurt dat het stadsbestuur haar niet op de hoogte bracht.