Red Flames spelen in groepsfase EK tegen Nederland, Denemarken en Noorwegen

BELGA
In Rotterdam is geloot voor de groepsfase van het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal dat in de zomer van volgend jaar in Nederland zal plaatsvinden. De Red Flames nemen het in groep A op tegen gastland Nederland, Denemarken en Noorwegen.

De Red Flames, 26e op de FIFA-ranking, zaten bij de loting in pot 4 en kwamen dus terecht in een groep met drie op papier sterkere tegenstanders.  Uit pot 1 kreeg België Nederland (FIFA-12), dat als gastland automatisch geplaatst was, voorgeschoteld. De Flames ontliepen absolute kleppers als titelhouder Duitsland (FIFA-2), Frankrijk (FIFA-3) en Engeland (FIFA-5). Met Noorwegen (FIFA-11) treffen onze landgenotes wel een stug team uit pot 2. De Scandinaviërs pakten op het vorige EK in 2013 nog het zilver en wonnen hun kwalificatiepoule autoritair met 22 punten op 24. Denemarken (FIFA-20), uit pot 3, is de derde tegenstander voor de Flames. De Denen, op het EK 2013 halvefinalist, eindigden in hun kwalificatiegroep tweede op twee punten van groepswinnaar Zweden, maar behoorden net als België bij de zes beste tweedes.

België eindigde in zijn kwalificatiepoule met zeventien punten op de tweede plaats, op vijf punten van groepswinnaar Engeland. De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes plaatsten zich voor het EK. De twee overige tweedes speelden een barragewedstrijd voor het laatste EK-ticket. Nederland was als gastland automatisch zeker van deelname.

Photo News

In groep B neemt titelhouder Duitsland het op tegen Zweden, Italië en Rusland. Frankrijk, IJsland, Oostenrijk en Zwitserland vormen groep C, en groep D wordt gekruid door de Britse derby tussen Engeland en Schotland en het burentreffen tussen Spanje en Portugal.

Het EK vindt plaats van 16 juli tot 6 augustus 2017. Op 16 juli spelen de Flames in Doetinchem tegen Denemarken hun openingswedstrijd. Nadien volgt nog het duel tegen Noorwegen (20 juli in Breda) en de derby tegen Nederland (24 juli in Tilburg). De eerste twee landen van de groep stoten door naar de kwartfinales.

Eind deze maand spelen de Red Flames nog twee oefenmatchen ter voorbereiding van het EK. Opvallend is dat België met Nederland (24 november) en Denemarken (28 november) twee EK-tegenstanders in de ogen zal kijken.

BELGA


Video