Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en federaal vicepremier en minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en federaal vicepremier en minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © Belga

RECONSTRUCTIE. Digitaal overleg ontaardt in ruzie tussen Jambon en Vandenbroucke: met geroep en verwijten

De Vlaamse regering is dan toch geplooid voor de uitbreiding van de coronapas in Vlaanderen naar de horeca en de fitness. En daarvoor heeft de federale regering niét de arm van Jambon moeten omwringen: het feit dat Horeca Vlaanderen zélf de voorkeur gaf aan het Covid Safe Ticket, eerder dan opnieuw mondmaskers in te voeren, gaf de doorslag. Toch werd er bij momenten flink geroepen door de microfoons. Jambon kreeg het op zijn heupen van de volgens hem “paniekerige” Frank Vandenbroucke, maar die beet terug. 

310 reacties

 • JOS BOGAERTS

  1 jaar geleden
  Al dat gekibbel tussen de Ministers is het gevolg van het feit dat er teveel Ministers de plak willen zwaaien. Een oplossing : De federale Minister van Volksgezondheid is de grote baas over het welzijn en de gezondheid van de Belgische bevolking. De Federale Regering is alleen bevoegd. Dat Brussels, Vlaams en Waals bekvechten moet nu eens voorgoed gedaan zijn. Alleen het federale Belgie is erkend door de Internationale gemeenschap. We zijn allen Belgen met een belgisch paspoort en dat telt.
 • Sylvain Helsen

  1 jaar geleden
  Geef aan de deelstaten het statuut van een provincie. Dan wordt de functie van Jan Jambon herleid tot die van een provinciegouverneur. De provincies krijgen dan op hun beurt het statuut van een gemeente. Dan kan de federale overheid vervolgens tegen de mannetjes van de N-VA zeggen: splits die provincie die nu een gemeente is geworden maar verder op, want we hebben begrepen dat splitsen jullie hobby is. Dan krijgen we misschien telkens vier grote deelgemeentes binnen wat eerst een provincie was.
 • Kilyan Bendjafar

  1 jaar geleden
  Overal CP invoeren ook in alle winkels, zodat niemand nog zonder pas ergens binnen kan. Ze zullen dan in B en W met ons vlaanderen minder komen lachen. En 1 regering zonder deelstaten dat zal ook al een pak schelen voor de begroting .
 • paul van gele

  1 jaar geleden
  Dat gespuis komt alleen goed overeen als het om belastingen en taksen ga om die te verhogen en in onze zakken te zitten voor hun zelf verrijking.
 • René Janssen

  1 jaar geleden
  ruim al die snipper regeringen of leiders op, dit werkt niet, te veel narcisten, te veel graaiers en te veel verschillende meningen, dat werkt nooit, en Dewever met zijn geschiedenis achtergrond weet dit maar al te goed en toch profileert dat gastje zich op een niet werkend systeem, en de rest ook, per miljoen inwoners 1 minister is zat op genoeg, en voor ieder departement 1 geen 9 ministers, verder is alles profitariaat, en geen meerwaarde integendeel, dat houd het land tegen.