Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 vermoord in het kasteel Carpentier in Wingene, waar hij woonde met zijn vrouw en kinderen.
Volledig scherm
Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 vermoord in het kasteel Carpentier in Wingene, waar hij woonde met zijn vrouw en kinderen. © RV/Belga

Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteelmoord’ (VTM): “Elisabeth Gyselbrecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”

VTM mag de vierdelige reeks ‘De Kasteelmoord’ - die vanavond in première zou gaan - voorlopig niet uitzenden. Dat kreeg de zender vanmiddag te horen na een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van weduwe Elisabeth Gyselbrecht. Volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes zou Gyselbrecht zeggen dat de programmamakers elementen uit het strafdossier hebben gehaald die haar privacy en die van haar kinderen schenden en dat er mogelijk inbreuken zijn gebeurd op de journalistieke code. Volgens Özgünes bevat de reeks echter geen nieuwe elementen en heeft Gyselbrecht de docureeks ook helemaal nog niet gezien.

87 reacties

 • Lieve Maes

  4 maanden geleden
  Ik vind ook niet dat dit nu reeds uitgezonden moet worden wanneer alle nabestaanden of betrokken partijen nog in leven zijn. De interpretaties van de feiten hebben te veel impact op die personen.
 • Peter Buyck

  4 maanden geleden
  Ik vind ook dat de familie van het slachtoffer gelijk heeft. We krijgen steeds meer 'human misery' in de programmatie dan echt entertainment. Ook de befaamde streamingdiensten zitten vol met die 'human misery'...
 • Johan Roobaert

  4 maanden geleden
  Vtm altijd uit op sensatie laat die mensen gerust . Hebben genoeg meegemaakt . Er zij andere belangrijke zaken om een programma mee te maken het gesmoeld van de politiekers in dit land dat is een nog veel groter misdaan pluis dat eens uit dan heb je tenminste iets goed gedaan
 • Ann Verschueren

  4 maanden geleden
  Al eens gedacht aan de vier kinderen van Stijn Saelens wat die weer eens moeten doormaken met deze sensatiereeks?
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Het proces was toen openbaar met publiek toen werd hun privé ook niet gespaard waarom nu ?
 1. Turks ministerie van Defensie zegt dat het Zweedse wapens heeft gevonden in schuilplaats PKK

  Turks ministerie van Defensie zegt dat het Zweedse wapens heeft gevonden in schuil­plaats PKK

  Het Turkse leger heeft in een operatie tegen de terroristische PKK in grotten van de Koerdische guerrillabeweging Zweedse antitankwapens gevonden. De Turkse krant Takvim meldt dit woensdag op basis van het ministerie van Defensie. De mededeling komt op de dag dat Zweden en Finland in Ankara de Turkse regering proberen over te halen het verzet tegen het NAVO-lidmaatschap van de twee Noord-Europese landen op te geven. Die willen lid worden omdat Rusland Oekraïne heeft aangevallen.
 2. LIVE. Johnny Depp over de getuigenis van Amber Heard: “Belachelijk, vernederend, pijnlijk en compleet verzonnen”
  Play
  Celebrities

  LIVE. Johnny Depp over de getuigenis van Amber Heard: “Belache­lijk, vernede­rend, pijnlijk en compleet verzonnen”

  De 22ste dag van het proces Johnny Depp vs Amber Heard is inmiddels aangebroken. Het Britse model Kate Moss was vandaag als eerste aan zet. “Johnny Depp heeft mij nooit van de trap geduwd”, klonk het overduidelijk in de getuigenis van het Britse model. Niet veel later werd ook Johnny Depp opnieuw opgeroepen door het juridische team van Amber Heard. “Ik ben naar hier gekomen en ik heb de waarheid verteld.” Volg hier alles live mee.