Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 vermoord in het kasteel Carpentier in Wingene, waar hij woonde met zijn vrouw en kinderen.
Volledig scherm
Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 vermoord in het kasteel Carpentier in Wingene, waar hij woonde met zijn vrouw en kinderen. © RV/Belga

Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteelmoord’ (VTM): “Elisabeth Gyselbrecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”

VTM mag de vierdelige reeks ‘De Kasteelmoord’ - die vanavond in première zou gaan - voorlopig niet uitzenden. Dat kreeg de zender vanmiddag te horen na een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van weduwe Elisabeth Gyselbrecht. Volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes zou Gyselbrecht zeggen dat de programmamakers elementen uit het strafdossier hebben gehaald die haar privacy en die van haar kinderen schenden en dat er mogelijk inbreuken zijn gebeurd op de journalistieke code. Volgens Özgünes bevat de reeks echter geen nieuwe elementen en heeft Gyselbrecht de docureeks ook helemaal nog niet gezien.

87 reacties

 • Lieve Maes

  4 maanden geleden
  Ik vind ook niet dat dit nu reeds uitgezonden moet worden wanneer alle nabestaanden of betrokken partijen nog in leven zijn. De interpretaties van de feiten hebben te veel impact op die personen.
 • Peter Buyck

  4 maanden geleden
  Ik vind ook dat de familie van het slachtoffer gelijk heeft. We krijgen steeds meer 'human misery' in de programmatie dan echt entertainment. Ook de befaamde streamingdiensten zitten vol met die 'human misery'...
 • Johan Roobaert

  4 maanden geleden
  Vtm altijd uit op sensatie laat die mensen gerust . Hebben genoeg meegemaakt . Er zij andere belangrijke zaken om een programma mee te maken het gesmoeld van de politiekers in dit land dat is een nog veel groter misdaan pluis dat eens uit dan heb je tenminste iets goed gedaan
 • Ann Verschueren

  4 maanden geleden
  Al eens gedacht aan de vier kinderen van Stijn Saelens wat die weer eens moeten doormaken met deze sensatiereeks?
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Het proces was toen openbaar met publiek toen werd hun privé ook niet gespaard waarom nu ?
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Onderzoekers: “Wereld stevent af op nieuw crisistijdperk. Toxische mix van factoren”

  Onderzoe­kers: “Wereld stevent af op nieuw crisistijd­perk. Toxische mix van factoren”

  Een gevaarlijk samenspel van milieu- en veiligheidscrisissen vormt een complex risico voor de wereldvrede en luidt een nieuw tijdperk van onvoorspelbare risico's in, waar onze beleidsmakers niet voldoende op zijn voorbereid. Dat zeggen onderzoekers van het in Stockholm gevestigde vredesonderzoeksinstituut SIPRI vandaag. Ondertussen roept Oxfam beleidsmakers vandaag in een rapport op om maatregelen te nemen tegen extreme armoede. Volgens Oxfam moeten politici de keuze maken tussen het steunen van miljardairs die de economie plunderen, of het welzijn van de rest van de bevolking.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.