Francesca Vanthielen en Nic Balthazar, twee bekende voortrekkers van de vzw Klimaatzaak.
Volledig scherm
Francesca Vanthielen en Nic Balthazar, twee bekende voortrekkers van de vzw Klimaatzaak. © BELGA

Rechtbank geeft Klimaatzaak gelijk: Belgisch milieubeleid schendt mensenrechten

De Belgische overheden zijn nalatig geweest in hun klimaatbeleid, en dat Belgisch milieubeleid schendt de wettelijke zorgplicht en de mensenrechten. Dat heeft de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist, zo meldt de vzw Klimaatzaak op Twitter. Maar concrete reductiedoelstellingen legt de rechtbank niet op en dat zit de vzw niet lekker. Ze gaat dan ook in beroep.

80 reacties

 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  twee vlamingen trekken naar een franstalige rechtbank, daar gaat de scheiding der machten, de rechters in waalse of brusselse rechtbanken zijn benoemd door links. hou u bij uw eigen werk, met maken van kutfilms
 • Willy Masson

  3 maanden geleden
  De primaire oorzaak van klimaatopwarming de overbevolking blijft weer buiten schot.
 • Peter Bosmans

  3 maanden geleden
  Vraag me af wat die mensen verwachten. Volgens bepaalde artikels is het kantelpunt al bereikt wat wil zeggen dat nul-uitstoot vanaf gisteren al moet. Als je de Coronamaatregelen al niet uitgelegd krijgt aan een bevolking, hoe ga je dan uitleggen dat je eigenlijk elke niet-essentiële productie van CO2 zou moeten verbieden, waaronder dus niet-essentiële zaken als speelgoed, n-e manifestaties zoals sport, n-e verplaatsingen zoals vakantie en dit allemaal wereldwijd voor minstens 10 jaar.
 • Marcel Vanalderweireldt

  3 maanden geleden
  Mensen hebben ineens rechten als het in het kraam past van een politieke partij. Dat ze eens beginnen met de primaire oorzaak van de klimaatsveranderingen aan te pakken; al het andere zijn pleisters op een houten been!
 • swenti Bolt

  3 maanden geleden
  Auto,vrachtwagens,vliegtuigen,boten,reizen enz verbieden.terug leven van eigen opbrengst en de aarde vaart er wel bij,maar de mens gaat tenonder.Wat weegt het zwaarst?ik weet het niet,jullie wel?
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Van der Straeten pleit voor inzet waterstof als klimaatneutrale energiebron

  Van der Straeten pleit voor inzet waterstof als klimaatneu­tra­le energie­bron

  Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) breekt opnieuw een lans voor de inzet van waterstof als energiebron. Op een informele Europese ministerraad heeft ze namens België en zes andere lidstaten een pleidooi gehouden voor de ontwikkeling van een flexibel regelgevend kader. “Wij geloven sterk in waterstof als een vehikel om de Europese klimaatdoelstellingen te halen”, zei ze in Ljubljana.
 1. Rwanda en België onder diplomatieke hoogspanning na veroordeling held van ‘Hotel Rwanda’: “Belgisch standpunt kan niet als verrassing komen”
  9

  Rwanda en België onder diplomatie­ke hoogspan­ning na veroorde­ling held van ‘Hotel Rwanda’: “Belgisch standpunt kan niet als verrassing komen”

  Een geplande ontmoeting tussen minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) en haar Rwandese collega gaat niet door. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rwanda is niet opgezet met het Belgische standpunt over de veroordeling van Paul Rusesabagina, meldt het op Twitter. Maar het Belgische standpunt kan geen verrassing zijn voor Rwanda, reageert Wilmès.