Francesca Vanthielen en Nic Balthazar, twee bekende voortrekkers van de vzw Klimaatzaak.
Volledig scherm
Francesca Vanthielen en Nic Balthazar, twee bekende voortrekkers van de vzw Klimaatzaak. © BELGA

Rechtbank geeft Klimaatzaak gelijk: Belgisch milieubeleid schendt mensenrechten

De Belgische overheden zijn nalatig geweest in hun klimaatbeleid, en dat Belgisch milieubeleid schendt de wettelijke zorgplicht en de mensenrechten. Dat heeft de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist, zo meldt de vzw Klimaatzaak op Twitter. Maar concrete reductiedoelstellingen legt de rechtbank niet op en dat zit de vzw niet lekker. Ze gaat dan ook in beroep.

80 reacties

 • wim CLAES

  3 dagen geleden
  twee vlamingen trekken naar een franstalige rechtbank, daar gaat de scheiding der machten, de rechters in waalse of brusselse rechtbanken zijn benoemd door links. hou u bij uw eigen werk, met maken van kutfilms
 • Willy Masson

  1 maand geleden
  De primaire oorzaak van klimaatopwarming de overbevolking blijft weer buiten schot.
 • Peter Bosmans

  1 maand geleden
  Vraag me af wat die mensen verwachten. Volgens bepaalde artikels is het kantelpunt al bereikt wat wil zeggen dat nul-uitstoot vanaf gisteren al moet. Als je de Coronamaatregelen al niet uitgelegd krijgt aan een bevolking, hoe ga je dan uitleggen dat je eigenlijk elke niet-essentiële productie van CO2 zou moeten verbieden, waaronder dus niet-essentiële zaken als speelgoed, n-e manifestaties zoals sport, n-e verplaatsingen zoals vakantie en dit allemaal wereldwijd voor minstens 10 jaar.
 • Marcel Vanalderweireldt

  1 maand geleden
  Mensen hebben ineens rechten als het in het kraam past van een politieke partij. Dat ze eens beginnen met de primaire oorzaak van de klimaatsveranderingen aan te pakken; al het andere zijn pleisters op een houten been!
 • swenti Bolt

  1 maand geleden
  Auto,vrachtwagens,vliegtuigen,boten,reizen enz verbieden.terug leven van eigen opbrengst en de aarde vaart er wel bij,maar de mens gaat tenonder.Wat weegt het zwaarst?ik weet het niet,jullie wel?