Rebellen eisen staakt-het-vuren in Oekraïne

De Contactgroep Oekraïne wil vandaag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk overleggen over onder meer een staakt-het-vuren. Oud-president Leonid Koetsjma van Oekraïne (rechts op de foto) is daar al aangekomen.
AFP De Contactgroep Oekraïne wil vandaag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk overleggen over onder meer een staakt-het-vuren. Oud-president Leonid Koetsjma van Oekraïne (rechts op de foto) is daar al aangekomen.
De leiders van de zelfverklaarde volksrepublieken in Oost-Oekraïne willen dat president Petro Porosjenko van Oekraïne een staakt-het-vuren uitroept en zware wapens terugtrekt. Alleen dan willen zij meedoen aan gesprekken in Minsk, meldt het Russische persbureau Interfax.

Rebellenonderhandelaar Denis Poesjilin zei in Minsk dat Aleksandr Zachartsjenko van de Volksrepubliek Donetsk en Igor Plotnitski van de Volksrepubliek Loehansk niet van plan zijn te komen als Oekraïne vandaag geen actie onderneemt.

De Contactgroep Oekraïne wil vandaag in de Wit-Russische hoofdstad overleggen over onder meer een staakt-het-vuren. Oud-president Leonid Koetsjma van Oekraïne, de Russische ambassadeur Michail Zoerabov en OVSE-vertegenwoordiger Heidi Taljavini zijn daar al aangekomen.