Raes: "Coppens was de John McEnroe van het voetbal"

Raes: "Coppens was wereldberoemd in Antwerpen."
PHOTO_NEWS Raes: "Coppens was wereldberoemd in Antwerpen."
Sportjournalist Frank Raes gaf op radiozenders Studio Brussel en Radio 1 een korte reactie op het overlijden van voetballegende Rik Coppens. Volgens de presentator van Extra Time kwamen mensen van overal in het land naar Beerschot, speciaal voor Coppens. "Rik sprak zelf mensen aan die niets van voetbal kenden."

Volgens Raes was Coppens wereldberoemd in Antwerpen. "Iedereen ging gaan kijken naar Rik. Hij was de John McEnroe van het voetbal. Hij was verbaal zeer sterk, cynisch, grappig, maar ook moeilijk te benaderen. Bovenal was hij supergetalenteerd als voetballer. Wij kunnen ons dat niet voorstellen, er was toen veel minder beeldmateriaal dan de dag van vandaag. Hij kon ook in Spanje en Italië voetballen, maar door het toenmalige transfersysteem is het er nooit van gekomen. Als speler was je eigendom van een club, en Beerschot zei "neen"."

Winnaarsmentaliteit
Hij had ook een ongelooflijke winnaarsmentaliteit. "Hij wou altijd winnen. Als hij niet won bleef hij 'sjotten' tot de zon onder ging om toch maar aan het langste eind te trekken. Hij kon dan ook doen wat hij wou, hij was de vedette."

Raes liep hem drie weken geleden nog tegen het lijf op een wedstrijd van Beerschot-Wilrijk. Volgens hem was hij er dan al slecht aan toe. "Het is hard om zeggen, maar het leven was stilaan uit zijn ogen aan het verdwijnen."

PHOTO_NEWS