Jacob Chansley - ook bekend als Jake Angeli - is beter bekend als de sjamaan van complotbeweging QAnon. De in 1988 geboren Trumpaanhanger was op 6 januari een van de tientallen indringers van het Capitool in Washington DC.
Volledig scherm
Jacob Chansley - ook bekend als Jake Angeli - is beter bekend als de sjamaan van complotbeweging QAnon. De in 1988 geboren Trumpaanhanger was op 6 januari een van de tientallen indringers van het Capitool in Washington DC. © REUTERS - AP

QAnon-sjamaan van Capitoolbestorming bekent schuld

Jacob Chansley, de man die met zijn dierenvel en hoorns opviel tijdens de bestorming van het Capitool in januari, bekent schuld aan het verstoren van een bijeenkomst van het Amerikaanse parlement. Volgens lokale media wordt de man vervolgd voor zes vergrijpen, waaronder ook betrokkenheid bij onlusten. Het Openbaar Ministerie verwacht dat Chansley 41 tot 51 maanden celstraf krijgt.

0 reacties

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Avondlockdown in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermarkten en drogisterijen na
  Play

  Avondlock­down in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermark­ten en drogiste­rij­en na

  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Horeca, winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken én evenementen moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur openblijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.
 2. VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  Twijfel je op basis van je symptomen om een PCR-test aan te vragen? En wanneer moet je aankloppen bij je huisarts voor verder onderzoek? Onze virustest vertelt je hoe groot de kans is op Covid-19, griep of verkoudheid op basis van de laatste informatie van gezondheidsinstituut Sciensano. Al zo’n 350.000 mensen controleerden hun symptomen: doe hieronder zelf de test.