Pvc-ramen: klassieke look, hedendaags comfort

Deceuninck
Over vijf jaar is het zover: dan moeten alle nieuwbouwwoningen en doorgedreven renovaties bijna-energieneutraal (BEN) zijn. Het E-peil mag nog maximaal E30 bedragen. Om extra energiezuinig te bouwen of te renoveren, hoef je natuurlijk niet tot 2021 te wachten. Nu al rekening houden met de strengere regels van morgen is erg verstandig.

Wie bouwt of verbouwt in Vlaanderen, moet de EPB-eisen (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) respecteren. Enerzijds zijn er verplichtingen om het energieverbruik van je woning te beperken (isolatie, verwarming ...), anderzijds moet je bepaalde ventilatienormen halen. Dat is goed voor de planeet én voor je portefeuille, redeneert Europa. Om de twee jaar worden de EPB-eisen strenger: tot eind 2017 geldt een maximaal E-peil van E50. In 2018 wordt E40 van kracht, in 2020 E35 en vanaf 2021 wordt bouwen volgens de BEN-principes - met een E-peil van 30 of lager - de standaard in Vlaanderen. Dat betekent je woning zodanig energiezuinig maken, dat ze amper nog iets verbruikt.

Van sleutelbelang

Ook al is BEN-bouwen of -renoveren vandaag nog niet wettelijk verplicht, het loont zeker de moeite het te overwegen. Niet alleen omdat je aardig bespaart op je energierekening, maar ook omdat het een belangrijke meerwaarde voor je woning creëert. Hoe beter de energieprestatie, hoe meer je huis waard is op de verkoop- en verhuurmarkt. Onder meer de kwaliteit van je ramen is daarbij van sleutelbelang. Of je nu beslist al BEN te (ver)bouwen of gewoon energiezuinig volgens de normen van vandaag, de Uw-waarde van je ramen - het globale warmteverlies van het glas plus het raamprofiel - mag maximaal 1,50 W/m2K bedragen. Ook al kies je voor kwalitatieve hoogrendementsbeglazing met een erg lage Ug-waarde, dan nog kan de globale Uw-waarde van je raam niet goed genoeg zijn omdat de isolatiewaarde van het schrijnwerk onvoldoende is. 

Living

Revolutionaire technologie

Hoogisolerende en luchtdicht ingebouwde pvc-ramen bieden hier soelaas. Met de revolutionaire Linktrusion-technologie die Deceuninck vandaag gebruikt in zijn Zendow#neo Standaard- en Zendow#neo Premium-series, kunnen zelfs uitstekende isolerende Uw-waarden tot 0,65 W/m²K bereikt worden. Met de mogelijkheid om glasdiktes tot 54 mm dik te voorzien, vormt de plaatsing van driedubbel glas dus geen enkel probleem. Naast de uitstekende prestaties op het vlak van isolatie, is er ook een ruim aanbod in design en kleur. Klassiek, modern, pastorie? Voor elke bouwstijl vind je de juiste profielen met de passende look.

Plannen om te (ver)bouwen? Bestel hier gratis de brochures!