De opbouw van Pukkelpop werd gisteren stilgelegd.
Volledig scherm
De opbouw van Pukkelpop werd gisteren stilgelegd. © Mine Dalemans

Pukkelpop gooit de handdoek in de ring: festival geannuleerd

De organisatie van Pukkelpop heeft besloten om de editie van 2021 te annuleren. Dat werd zojuist aangekondigd. Gisteren had de organisatie tijdelijk de stekker uit de opbouw én de ticketverkoop getrokken. “De spelregels werden vlak voor de wedstrijd aangepast. Dan kan je niet verwachten dat we dat tot een goed einde kunnen brengen”, stelt de organisatie in een reactie bij VTM NIEUWS.

133 reacties

 • rik casteleyn

  1 jaar geleden
  Zij kregen 1,7 miljoen euro van de Vivaldi regering die ze mogen houden . Dus die 1,7 miljoen euro komen van de belastingbetaler . En zeggen dat de verenigingen geld te kort hebben . Organisatoren zullen wel hun zakken vullen . Zijn even erg als de Vlaamse ministers .
 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Precies of iedereen 3 dagen blijft. Alle anderen die max 2 dagen blijven moeten zelf reeds in orde zijn met hun attesten, dus geen werk voor pukkelpop. Chokri heeft ze weer goed verdient. Op hun website: Het ministerieel besluit van 14 september 2020, waarvan de maatregelen zijn verlengd door het ministerieel besluit van 12 mei 2021 staat de afgifte van een tegoedbon toe die gelijk is aan het betaalde bedrag. Ik ben benieuwd hoeveel mensen hun geld gaan terugkrijgen.
 • anja byttebier

  1 jaar geleden
  festivals kunnen nog niet doorgaan dit jaar .is veel te vroeg al die mensen op elkaar geplakt de meeste nog geen tweemaal gevaccineerd en ze komen van overal.daarvoor hoef je geen minister of zo zijn om dit te weten beste beslissing nu ook al hadden er veel mensen die graag naar zulke dingen gaan het liever anders gezien .het is wat het is.
 • Jeroen Verplancke

  1 jaar geleden
  Al deze zever afschaffen. De jeugd kan gerust zonder deze commerciële uitbuiting (wat ze zelf niet beseffen onder het mom van erbij te horen).
 • Gilissen Ben

  1 jaar geleden
  Die rijke stinkerd geeft niks om de mensen! Iedereen weet dat al jaren. Kassa Kassa, meer is dat niet!
 1. Opnieuw ernstige problemen aan viaduct Merksem: zware verkeersellende in kerstperiode voorspeld, NSZ reageert verbouwereerd
  Merksem

  Opnieuw ernstige problemen aan viaduct Merksem: zware verkeersel­len­de in kerstperio­de voorspeld, NSZ reageert verbouwe­reerd

  Het houdt niet op. Opnieuw zijn er ernstige problemen aan het viaduct van Merksem vastgesteld, ditmaal in de richting van Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) moet daarom twee weekends - waarvan eentje in de drukke kerstperiode - werken uitvoeren. Er wordt zware verkeershinder voorspeld. De Antwerpse middenstand reageert verbouwereerd. “Dit zal gevolgen hebben voor onze verkoop.”
 2. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen?
  190

  HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen?

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. De voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau, had het al meteen over “stampen op werklozen”. In de peiling van Joe schaarde 90 procent van de deelnemende luisteraars zich wél achter het voorstel van CD&V. Wat denk jij? Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt?