Vanwege de coronacrisis werken steeds meer mensen vanuit huis.
Volledig scherm
Vanwege de coronacrisis werken steeds meer mensen vanuit huis. © ANP

Psychologen waarschuwen voor gevolgen van voltijds thuiswerk

Psychologen waarschuwen voor de gevolgen van langdurig en voltijds thuiswerk zoals dat tijdens deze coronacrisis voor heel wat werknemers de regel is geworden. Het wegvallen van de werkvloer kan zorgen voor sociaal isolement en wie thuis werkt heeft het vaak moeilijk om de grens met het privéleven te bewaken. Begrip van de werkgever en praktische zaken zoals een ergonomische bureaustoel kunnen het thuiswerk verlichten.

62 reacties

 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Thuiswerk kan men best van in het begin goed organiseren. Zelf een pauze inlassen vergeet men te dikwijls en toch nog willen afwerken maakt dat het late uurtjes kan worden. En toch zijn er voordelen zoals bv. typewerk of opzoekwerk later doen als de kinderen slapen. Sociale contacten kunnen ook nog tijdens de pauze of de middag met collega's of vrienden. Thuiswerk is een weelde vergeleken met alle werklozen.
 • ronny joosen

  2 jaar geleden
  Buiten dat je minder sociale contacten hebt zie ik alleen maar voordelen , persoonlijk kan ik niet thuiswerken dus elke dag verlies ik 2 h aan woon werkverkeer en nemen  de uitwerkers grote risico 's op besmetting in deze coronatijd dus klagen en thuiswerken ?
 • Marko Decandt

  2 jaar geleden
  Marc De Muyer, als je bij een goede werkgever zit, dan vergoeden die deze kosten dat je nu thuis hebt zoals bij mij :-). En in een klein appartementje moeten werken? Anders is het toch aan een klein bureautje op het werk? Daar zie ik het verschil niet direct.
 • monique bolen

  2 jaar geleden
  En maar klagen bedenk eens dat er mensen zijn die alleenstaande zijn en niemand van s'morgens tot s'avands zien buiten gaan voor de hoognodige boodschappen en zoals Maggie zij in uw kot en voor de rest weinig of geen contact hebben, dit zijn vooral ouderen klagen zij niet veel ze zijn al blij dat ze niet ziek worden.
 • Patrick Moers

  2 jaar geleden
  Thuiswerk is goed, maar liefst geen vijf dagen voor mij.Drie dagen vind ik meer dan genoeg.
 1. Iraanse veiligheidsdiensten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Iraanse veilig­heids­dien­sten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Bij de protesten tegen het regime in Iran stellen dokters qua schotwonden een opmerkelijk verschil tussen de geslachten vast. Mannen worden vooral geraakt in hun benen, billen en de rug. Bij vrouwen mikken de veiligheidsdiensten echter specifiek op hun gezicht, borsten en intieme delen. “Zij worden harder aangepakt omdat ze hun schoonheid kapot willen maken”, stelt een arts uit de provincie Isfahan.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.