Vanwege de coronacrisis werken steeds meer mensen vanuit huis.
Volledig scherm
Vanwege de coronacrisis werken steeds meer mensen vanuit huis. © ANP

Psychologen waarschuwen voor gevolgen van voltijds thuiswerk

Psychologen waarschuwen voor de gevolgen van langdurig en voltijds thuiswerk zoals dat tijdens deze coronacrisis voor heel wat werknemers de regel is geworden. Het wegvallen van de werkvloer kan zorgen voor sociaal isolement en wie thuis werkt heeft het vaak moeilijk om de grens met het privéleven te bewaken. Begrip van de werkgever en praktische zaken zoals een ergonomische bureaustoel kunnen het thuiswerk verlichten.

62 reacties

 • Carla Van Geel

  11 maanden geleden
  Thuiswerk kan men best van in het begin goed organiseren. Zelf een pauze inlassen vergeet men te dikwijls en toch nog willen afwerken maakt dat het late uurtjes kan worden. En toch zijn er voordelen zoals bv. typewerk of opzoekwerk later doen als de kinderen slapen. Sociale contacten kunnen ook nog tijdens de pauze of de middag met collega's of vrienden. Thuiswerk is een weelde vergeleken met alle werklozen.
 • ronny joosen

  12 maanden geleden
  Buiten dat je minder sociale contacten hebt zie ik alleen maar voordelen , persoonlijk kan ik niet thuiswerken dus elke dag verlies ik 2 h aan woon werkverkeer en nemen  de uitwerkers grote risico 's op besmetting in deze coronatijd dus klagen en thuiswerken ?
 • Marko Decandt

  12 maanden geleden
  Marc De Muyer, als je bij een goede werkgever zit, dan vergoeden die deze kosten dat je nu thuis hebt zoals bij mij :-). En in een klein appartementje moeten werken? Anders is het toch aan een klein bureautje op het werk? Daar zie ik het verschil niet direct.
 • monique bolen

  12 maanden geleden
  En maar klagen bedenk eens dat er mensen zijn die alleenstaande zijn en niemand van s'morgens tot s'avands zien buiten gaan voor de hoognodige boodschappen en zoals Maggie zij in uw kot en voor de rest weinig of geen contact hebben, dit zijn vooral ouderen klagen zij niet veel ze zijn al blij dat ze niet ziek worden.
 • Patrick Moers

  12 maanden geleden
  Thuiswerk is goed, maar liefst geen vijf dagen voor mij.Drie dagen vind ik meer dan genoeg.
 1. Besix bouwt grootste ‘afval tot energie’-fabriek ter wereld

  Besix bouwt grootste ‘afval tot ener­gie’-fa­briek ter wereld

  De Belgische bouwgroep Besix is in Dubai bezig met de bouw van de grootste fabriek ter wereld die afval omzet in energie. Per dag zal er tot 5.000 ton huishoudelijk afval omgezet worden in 200 MW stroom, legde Peter Lembrechts van Besix dinsdag uit tijdens het bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Het gaat om ongeveer de helft van al het afval in Dubai. De fabriek zou in de loop van 2024 klaar moeten zijn.