Psychiatrisch expert: "Wesphael heeft buitengewone capaciteit om te liegen"

rv
Het rapport van de psychiatrische expert is hard voor het gewezen Waals parlementslid Bernard Wesphael. De expert heeft het in zijn besluiten over "een buitengewone capaciteit om te liegen", melden Le Soir en de kranten van Sudpresse op basis van de akte van beschuldiging. Wesphael vecht die conclusies aan.

"Het gemak en de overtuiging waarmee hij (Wesphael, nvdr) verhalen verzint, waarvan hij weet dat de juistheid makkelijk kan worden nagegaan, is opmerkelijk", stelt onder andere psychiatrisch expert Hans Hellebuyck in zijn rapport, waarnaar de akte van beschuldiging verwijst.

Bernard Wesphael vecht de besluiten van de expert aan. Hij verwijst naar een onderzoek dat 50 minuten duurde, beïnvloed door emoties en medicijnen, en heeft een tegenexpertise laten uitvoeren.

De akte van beschuldiging besteedt bijna de helft van de omschrijving aan de vaststellingen van de wetsartsen en aan hypothesen van de 'technische adviseurs' van de defensie.

Het proces van het gewezen Waals parlementslid wegens doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton, die dood werd aangetroffen in een hotel in Oostende op 30 oktober 2013, opent op 19 september.