Paul Magnette, voorzitter van de Franstalige socialisten.
Volledig scherm
Paul Magnette, voorzitter van de Franstalige socialisten. © BELGA

PS-voorzitter Magnette ziet geen regeringscrisis na dreigement om hongerstakende sans-papiers: “Wij vragen geen massale regularisatie”

"Ik denk niet dat er een crisis binnen de regering is." Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette verklaard op de RTBF-radio, daags nadat zijn partij ermee had gedreigd de regering te verlaten als er één hongerstaker zou overlijden. Volgens de socialistische voorzitter is het dossier de afgelopen uren geëvolueerd.

272 reacties

 • Albert Hendrix

  2 jaar geleden
  De PS kan beter naar Frankrijk verhuizen zoals De Wever naar Holland wil.
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  De PS heeft al veel minder lange tanden. Een beetje assertiviteit aan Vlaamse kant is voldoende om de Franstalige dominantie een toontje lager te laten zingen. De extreem linkse Vlaamse vleugels ten spijt.
 • frank mallentjer

  2 jaar geleden
  Gewoon ontruimen die boel en actie laten verder zetten in gesloten instellingen zonder media aandacht. Ze kiezen zelf om niet te eten en kennen de gevolgen. Eindelijk terug naar eigen land. Op eigen kracht of …. Eens voor een keertje trots op onze regering. En zeker op Sammy’s
 • Stef De Vos

  2 jaar geleden
  Vergeet het niet. Groen is de kleur van de islam.
 • cor vermonden

  2 jaar geleden
  Zij betalen nu de ziekenhuiskosten zeker, dacht het niet. Ons land heeft 7.6 miljoen landgenoten maar toch bijna 11.8 miljoen vertoevende, leg dat eens uit aan de gewone belastingbetaler.
 1. "Eerste reactie hongerstakende sans-papiers op bemiddeling niet positief”

  "Eerste reactie hongersta­ken­de sans-pa­piers op bemidde­ling niet positief”

  De eerste reactie van de hongerstakende sans-papiers op de 'speciaal gezant' die staatssecretaris Mahdi heeft aangesteld, is niet positief. Dat meldt Dokters van de Wereld, de organisatie die de actievoerders begeleidt. "Er werd teleurgesteld gereageerd, onder meer omdat de man blijkbaar niet met nieuwe elementen kwam", zegt Michel Genet van Dokters van de Wereld. "Wel positief is dat een aantal mensen die er erg aan toe waren zich intussen naar een ziekenhuis hebben laten overbrengen."
 2. Burgerbewegingen vragen koning Filip om hongerstakers te bezoeken. Dokters van de Wereld: “Dood kan elk moment intreden”

  Burgerbewe­gin­gen vragen koning Filip om hongersta­kers te bezoeken. Dokters van de Wereld: “Dood kan elk moment intreden”

  De burgerbewegingen die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, aan de VUB en de ULB bijstaan, hebben een open brief geschreven aan koning Filip. Daarin vragen ze hem om de hongerstakers een bezoek te brengen, in de hoop dat dit de onderhandelingen met de federale regering zou deblokkeren. Volgens de burgerbewegingen wordt de toestand van de hongerstakers kritiek. Dokters van de Wereld meldt zelfs dat de dood elk moment kan intreden.
 3. Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”
  PREMIUM
  Hasselt

  Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”

  Een zeug met drie biggen heeft donderdagavond een man en zijn hond aangevallen in hun eigen tuin in Godsheide. “Papa is er met de schrik vanaf gekomen, maar onze hond is ernstig gewond geraakt. Als het een kleinere hond was geweest, had hij het niet overleefd”, vertelt dochter Steffi. De familie wil dat er snel iets gedaan wordt aan de groeiende populatie everzwijnen in Hasselt. “Stel je voor dat dit gebeurt terwijl hier een kind aan het spelen is?”