Paul Magnette, voorzitter van de Franstalige socialisten.
Volledig scherm
Paul Magnette, voorzitter van de Franstalige socialisten. © BELGA

PS-voorzitter Magnette ziet geen regeringscrisis na dreigement om hongerstakende sans-papiers: “Wij vragen geen massale regularisatie”

"Ik denk niet dat er een crisis binnen de regering is." Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette verklaard op de RTBF-radio, daags nadat zijn partij ermee had gedreigd de regering te verlaten als er één hongerstaker zou overlijden. Volgens de socialistische voorzitter is het dossier de afgelopen uren geëvolueerd.

272 reacties

 • Albert Hendrix

  3 maanden geleden
  De PS kan beter naar Frankrijk verhuizen zoals De Wever naar Holland wil.
 • Marc Baeyens

  3 maanden geleden
  De PS heeft al veel minder lange tanden. Een beetje assertiviteit aan Vlaamse kant is voldoende om de Franstalige dominantie een toontje lager te laten zingen. De extreem linkse Vlaamse vleugels ten spijt.
 • frank mallentjer

  3 maanden geleden
  Gewoon ontruimen die boel en actie laten verder zetten in gesloten instellingen zonder media aandacht. Ze kiezen zelf om niet te eten en kennen de gevolgen. Eindelijk terug naar eigen land. Op eigen kracht of …. Eens voor een keertje trots op onze regering. En zeker op Sammy’s
 • Stef De Vos

  3 maanden geleden
  Vergeet het niet. Groen is de kleur van de islam.
 • cor vermonden

  3 maanden geleden
  Zij betalen nu de ziekenhuiskosten zeker, dacht het niet. Ons land heeft 7.6 miljoen landgenoten maar toch bijna 11.8 miljoen vertoevende, leg dat eens uit aan de gewone belastingbetaler.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Burgerbewegingen vragen koning Filip om hongerstakers te bezoeken. Dokters van de Wereld: “Dood kan elk moment intreden”

  Burgerbewe­gin­gen vragen koning Filip om hongersta­kers te bezoeken. Dokters van de Wereld: “Dood kan elk moment intreden”

  De burgerbewegingen die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, aan de VUB en de ULB bijstaan, hebben een open brief geschreven aan koning Filip. Daarin vragen ze hem om de hongerstakers een bezoek te brengen, in de hoop dat dit de onderhandelingen met de federale regering zou deblokkeren. Volgens de burgerbewegingen wordt de toestand van de hongerstakers kritiek. Dokters van de Wereld meldt zelfs dat de dood elk moment kan intreden.
 1. "Eerste reactie hongerstakende sans-papiers op bemiddeling niet positief”

  "Eerste reactie hongersta­ken­de sans-pa­piers op bemidde­ling niet positief”

  De eerste reactie van de hongerstakende sans-papiers op de 'speciaal gezant' die staatssecretaris Mahdi heeft aangesteld, is niet positief. Dat meldt Dokters van de Wereld, de organisatie die de actievoerders begeleidt. "Er werd teleurgesteld gereageerd, onder meer omdat de man blijkbaar niet met nieuwe elementen kwam", zegt Michel Genet van Dokters van de Wereld. "Wel positief is dat een aantal mensen die er erg aan toe waren zich intussen naar een ziekenhuis hebben laten overbrengen."
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Mahdi na dreigement PS: “Met grote uitspraken komen we geen stap dichter”, De Croo behoudt vertrouwen in staatssecretaris
  Play

  Mahdi na dreigement PS: “Met grote uitspraken komen we geen stap dichter”, De Croo behoudt vertrouwen in staatsse­cre­ta­ris

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zegt dat er geen collectieve regularisatie van de hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk zal komen. Wel zullen individuele dossiers “prioritair behandeld worden en zal er rekening worden gehouden met alle mogelijke humanitaire redenen” voor eventuele regularisatie. Dat de regering zou vallen over het dossier, zou Mahdi “minder belangrijk vinden dan dat er iemand komt te sterven: dat moeten we te allen prijze vermijden”, zo zei hij deze namiddag bij HLN Live. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt intussen het volste vertrouwen te behouden in Mahdi. “Het laatste waar mensen nood aan hebben is een nieuwe politieke crisis.”