Protest in Venetië bij uitvaren eerste cruiseschip sinds virusuitbraak

Het uitvaren van het eerste cruiseschip in Venetië sinds de virusuitbraak heeft niet geleid tot opluchting en enthousiasme, maar juist tot protest. Het vertrek van de MSC Orchestra ging zaterdag gepaard met demonstraties tegen het afmeren van grote plezierschepen in de lagune.

7 reacties

 • Franky Mattheyssens

  1 jaar geleden
  Als groot cruiseliefhebber en Venetië is met voorsprong mijn favoriete vertrek/aankomst haven kan ik het alleen maar eens zijn met het protest. De route die de meeste cruiseschepen aanhouden in Venetië is absoluut niet nodig en schadelijk. Deze schepen kunnen perfect de vrachtroute volgen en toch nog aanleggen bij de huidige cruiseterminal. Andere commentaren maken toch weer duidelijk dat de meesten geen flauw benul hebben van de cruise industrie en steeds dezelfde onzin uitkramen.
 • Andy Boudry

  1 jaar geleden
  En vervuilen dat die doen . De 7 grootste cruiseschepen zouden evenveel vervuilen als alle 260 miljoen auto’s in Europa , wij moeten met z’n allen van auto veranderen zodat de rijken op aarde hun goesting kunnen blijven doen en verder vervuilen .
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Terecht. Ze kunnen gerust enkele kilometers verder aanmeren.
 • Patrick Peeters

  1 jaar geleden
  Is inderdaad de pure waarheid
 • Annalisa Di Rosa

  1 jaar geleden
  Dat de rijke der aarde dan ook maar weg blijven met hun jachten! Dan hebben ze recht op spreken!