Prince had afspraak met verslavingsarts dag na zijn dood

Prince wilde hulp zoeken voor zijn verslaving aan pijnstillers en hij had daarvoor een gerenommeerde arts gecontacteerd, maar hij stierf een dag voor de consultatie. Dat heeft de advocaat van de arts meegedeeld.

Vertegenwoordigers van Prince hadden op 20 april, de dag voor zijn dood, dokter Howard Kornfeld ingeschakeld vanwege een 'medische noodsituatie'. Kornfeld kon echter niet direct zijn agenda voor hem leegmaken en stuurde op 21 april zijn zoon Andrew naar het huis van Prince. Hij was zelf van plan om de volgende dag alsnog te komen, zegt advocaat William Mauzy, die werkt met de Kornfelds, tegen de krant Star Tribune.

"Het plan was om snel zijn gezondheid te peilen en daarna een behandelplan op te stellen", aldus Mauzy. Het ging volgens hem om een missie om Prince' leven te redden. De hulp kwam echter te laat voor de zanger. Andrew Kornfeld zou een van de drie mensen zijn geweest die op het landgoed van Prince waren toen hij dood in een lift werd gevonden.

Sinds het overlijden van Prince duiken regelmatig verhalen op over zijn vermeende verslavingen. Zo zou hij behalve pijnstillers ook drugs hebben gebruikt.