Prijsvechter wil hotels in Antwerpen en Brussel openen

easyHotel
EasyHotels, het hotelbroertje van EasyJet, wil na Nederland ook hotels oprichten in België en Luxemburg. De hotelketen heeft al twee hotels in Amsterdam en Den Haag. Na de zomer komt er een vestiging bij in Rotterdam. Tegen 2017 moeten er ook budgethotels in Antwerpen, Brussel en Luxemburg-Stad zijn.

Easyhotel profileert zich als een echte prijsbreker. De hotels hebben geen restaurant en roomservice, minibar, ontbijt en een wake-up call zijn er onbestaande. De klant betaalt enkel voor wat hij afneemt.

Bovendien worden de hotels ingericht in leegstaande kantoorgebouwen op centrale locaties. Wereldwijd heeft easyHotel zo 19 vestigingen in de grote steden van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Tot 2017 gaat easyHotel minstens 1 hotel per jaar openen in de Benelux, zeggen Stelios Haji-Ioannou, de Griekse oprichter van easyHotel en easyJet, en DanZep Hotels, de franchisenemer voor het hotelconcept in de Benelux.

Grote steden
Smith Communicatie, het Nederlandse communicatiebureau dat werkt voor easyHotels Benelux, verduidelijkt dat de hotelketen voor de expansie in België en Luxemburg mikt op de grote steden. "Antwerpen, Brussel en Luxemburg-Stad, dat zijn de locaties waar naar panden gekeken wordt om hotels op te richten." Specifieke plannen over locatie of gebouwen zijn er nog niet.

Net als in het buitenland vinden de kamers van de Nederlandse easyHotels gretig aftrek, zegt de prijsvechter. "De bezettingsgraad van het hotel in Amsterdam ligt net onder de 100 procent." De hotelketen richt zich zowel op de zakelijke als de particuliere- en vrijetijdsmarkt.

easyHotel maakt deel uit van de easyGroup. Andere bedrijven die daaronder vallen zijn vliegmaatschappij easyJet en autoverhuurbedrijf easyCar.