Het doel van de maatregel is om de inkomsten van Rusland te verminderen.
Volledig scherm
Het doel van de maatregel is om de inkomsten van Rusland te verminderen. © AP/Getty

Prijsplafond op Russische olie treedt in werking

Het door de Europese Unie, Australië en de G7-landen ingestelde prijsplafond voor Russische olie treedt op maandag in werking. Het doel van de maatregel is om de inkomsten van Rusland te verminderen, waarbij Moskou wel de kans krijgt om de wereldmarkt te bevoorraden. De maatregel houdt in dat alleen olie die wordt verkocht tegen een prijs van 60 dollar per vat of minder kan worden geleverd.

21 reacties

 • Steve Caria

  2 maanden geleden
  En de winst steekt de regering in hun zakken, denk ma niet da we het goedkoper krijgen.
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  een goede zaak, dit hadden ze al vlugger moeten invoeren! hoe meer rusland onder druk komt te staan, hoe groter de kans dat ze zullen zwichten en terugtrekken uit oekraine!
 • Erik Bervoets

  2 maanden geleden
  Amerika en China lachen on het vuistje. Twee concurrenten die elkaar wegvegen. Amerika levert net genoeg wapens aan Oekraïne om de oorlog gaande te houden. Je gaat mij niet wijsmaken dat als Amerika de oorlog écht wil stoppen ze niet bijna onbeperkt wapens kunnen leveren.
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  In navolging van de hoge gasprijs volgen nu ook hogere olieprijzen. Of hoe de E.U. de zeer hoge inflatie ook volgend nog verder blijft aanvuren. Von der Leyen hoopt zo de Russische economie volledig op de knieën te krijgen. Hierdoor is zich echter ook in de E.U. een koopkrachtcrisis aan het voltrekken. Volgens von der Leyen zou men hier praktisch niets gaan voelen van haar vele sancties..
 • jean pierre Tibermont

  2 maanden geleden
  Om te lachen het Europa zal de oorlog blijven betalen dank zij de profileringsdrang van de EU….droom lekker voort Mvr Von Der Leyen !
 1. Dollekoeienziekte aangetroffen op Nederlands boerenbedrijf: “Waarschijnlijk geïsoleerd geval”

  Dollekoei­en­ziek­te aangetrof­fen op Nederlands boerenbe­drijf: “Waar­schijn­lijk geïsoleerd geval”

  Op een boerderij in Nederland is bij een dode koe de dollekoeienziekte aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Het ministerie wil niet zeggen waar de boerderij gelegen is, maar volgens de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ gaat het om een veehouder in Zuid-Holland. De boerderij in kwestie is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gesloten. Ondertussen heeft het ministerie bekendgemaakt dat het gaat om een geval van de atypische ‘ouderdomsvariant’, die minder gevaarlijk is voor mensen.