BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Prijs voor aardgas in Europa stijgt voort en breekt opnieuw record

De prijs voor aardgas in Europa is verder gestegen, nu Rusland de export van de brandstof nog altijd beperkt en er door het warme weer veel energie nodig is voor koeling. Een megawattuur gas kostte bij het slot van de handel op de toonaangevende beurs in Amsterdam 241 euro. De prijs ligt daarmee 7 procent hoger dan daags voordien en is de hoogste slotprijs ooit. De huidige prijs ligt elf keer hoger dan wat normaal is voor de tijd van het jaar.

25 reacties

 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  De overheid verdient steeds meer want de belastingen stijgen veel harder. Het zal vivaldi worst zijn, het geld stroomt letterlijk binnen.
 • Anne Palmart

  1 maand geleden
  Dit kan toch zo niet verder, elke dag lees je dat de gasprijzen stijgen. Kunnen ze ons nog blijven chanteren ? Ofwel doet met de gaskraan een tijdje dicht zodat er niets meer aan verdiend kan worden, ofwel zou iedereen moeten weigeren nog 1 euro te betalen. Waar gaat dit eindigen ?
 • Ivi Poivre

  1 maand geleden
  Sluit de gaskraan vanuit Rusland volledig af. Wedden dat de prijzen dalen? De speculatie zal wegvallen en de prijzen zullen dalen. Wedden?
 • Thomas Delaet

  1 maand geleden
  Poetin verdient miljarden tegen de huidige gasprijzen.
 • John Stahl

  1 maand geleden
  Von Der Leyen zal zich wel goed in haar vel voelen op vakantie.