De Franse gendarmerie onderzoekt de moord in Saint-Laurent-sur-Sèvre.
Volledig scherm
De Franse gendarmerie onderzoekt de moord in Saint-Laurent-sur-Sèvre. © Photo News

Priester vermoord in Frankrijk: dader is vermoedelijke brandstichter van kathedraal in Nantes

In een dorp in het westen van Frankrijk, Saint-Laurent-sur-Sèvre, is een priester vermoord, vermoedelijk door een Rwandees (40) die in 2020 betrokken zou zijn geweest bij een brandstichting in de kathedraal van Nantes. De man heeft zichzelf maandag bij de politie in het departement Vendée gemeld en gezegd dat hij de priester heeft vermoord. Een terroristisch motief wordt uitgesloten. Er is een onderzoek ingesteld wegens “vrijwillige doodslag” en de verdachte is maandagavond geïnterneerd.

12 reacties

 • Leopold Vanhoof

  3 maanden geleden
  De overheden zijn niet meer bekwaam om de veiligheid van hun eigen onderdanen te verzekeren. De eigen burgers worden steeds meer tweederangsburgers die opdraaien voor alles wat kan mislopen.
 • Rik Vangaal

  3 maanden geleden
  Hij kan niet uitgezet worden omdat hij betrokken is bij een misdaad en het onderzoek ervan. Leuk, bega een misdaad en je mag blijven.
 • maarten anthonis

  3 maanden geleden
  Ferm toezicht als hij zulke dingen kan uitsteken, le Pen heeft groot gelijk , weer een flater van de regering al daar, zulk crapuul had al lang verwijderd moeten worden.
 • Paul Philippaerts

  3 maanden geleden
  Zoals gezegd justitie is de vakbond van de misdadigers en zo zijn noch de misdadiger noch justitie verantwoordelijk. De maatschappij heeft dus geen justitie. Europa zorgt goed voor de eigen als voor de ingevoerde misdadigers.
 • Timothy Marien

  3 maanden geleden
  Le Penn heeft gelijk. Als dit kan, zijn de wetten fout en dienen ze te worden aangepast. En die kerel zoekt weer de makkelijke weg van psychische problemen in te roepen ipv de verantwoordelijkheid te nemen voor z'n daden.