De Franse gendarmerie onderzoekt de moord in Saint-Laurent-sur-Sèvre.
Volledig scherm
De Franse gendarmerie onderzoekt de moord in Saint-Laurent-sur-Sèvre. © Photo News

Priester vermoord in Frankrijk: dader is vermoedelijke brandstichter van kathedraal in Nantes

In een dorp in het westen van Frankrijk, Saint-Laurent-sur-Sèvre, is een priester vermoord, vermoedelijk door een Rwandees (40) die in 2020 betrokken zou zijn geweest bij een brandstichting in de kathedraal van Nantes. De man heeft zichzelf maandag bij de politie in het departement Vendée gemeld en gezegd dat hij de priester heeft vermoord. Een terroristisch motief wordt uitgesloten. Er is een onderzoek ingesteld wegens “vrijwillige doodslag” en de verdachte is maandagavond geïnterneerd.

12 reacties

 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  De overheden zijn niet meer bekwaam om de veiligheid van hun eigen onderdanen te verzekeren. De eigen burgers worden steeds meer tweederangsburgers die opdraaien voor alles wat kan mislopen.
 • Rik Vangaal

  2 maanden geleden
  Hij kan niet uitgezet worden omdat hij betrokken is bij een misdaad en het onderzoek ervan. Leuk, bega een misdaad en je mag blijven.
 • maarten anthonis

  2 maanden geleden
  Ferm toezicht als hij zulke dingen kan uitsteken, le Pen heeft groot gelijk , weer een flater van de regering al daar, zulk crapuul had al lang verwijderd moeten worden.
 • Paul Philippaerts

  2 maanden geleden
  Zoals gezegd justitie is de vakbond van de misdadigers en zo zijn noch de misdadiger noch justitie verantwoordelijk. De maatschappij heeft dus geen justitie. Europa zorgt goed voor de eigen als voor de ingevoerde misdadigers.
 • Timothy Marien

  2 maanden geleden
  Le Penn heeft gelijk. Als dit kan, zijn de wetten fout en dienen ze te worden aangepast. En die kerel zoekt weer de makkelijke weg van psychische problemen in te roepen ipv de verantwoordelijkheid te nemen voor z'n daden.
 1. Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgenodigd”
  4

  Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgeno­digd”

  Een jongeman uit Liberia, een land gelegen aan de westkust van Afrika, is een nationale held geworden nadat hij 50.000 dollar (zo’n 43.000 euro) op straat vond en het geld aan de rechtmatige eigenaar teruggaf. De 18-jarige Emmanuel Tuloe is door zijn heldendaad uitgenodigd door de president van de republiek George Weah voor een ontmoeting die volgende week zal plaatsvinden.
 2. Na verkrachtingszaak in cafés Elsene: staatssecretaris Schlitz roept spoedvergadering bijeen
  Elsene

  Na verkrach­tings­zaak in cafés Elsene: staatsse­cre­ta­ris Schlitz roept spoedverga­de­ring bijeen

  Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) zal woensdag tijdens een federale spoedvergadering samenzitten met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dat meldt Le Soir. De vergadering vindt plaats naar aanleiding van verschillende getuigenissen over seksueel misbruik in de uitgaansbuurt van de Brusselse gemeente Elsene. De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo), liet eerder uitschijnen dat twee betrokken cafés, Waff en El Café, gesloten zouden worden. Daar is nu echter geen sprake meer van.
 1. RECENSIE. ‘The North Water’: “Colin Farrell speelt de psychopathische pannen van het dak”
  TV

  RECENSIE. ‘The North Water’: “Colin Farrell speelt de psychopa­thi­sche pannen van het dak”

  Voor u klaagt over het dalende kwik daarbuiten, moet u zich eens inbeelden dat u uw sjokkedeizen er staat af te vriezen op een schip ergens te midden van de poolcirkel. Bovendien is het midden negentiende eeuw, is er van hygiëne geen sprake en is Colin Farrell allesbehalve de man met wie u een kajuit wil delen. In ‘The North Water’ op TV Vlaanderen vertrekt een groep walvisjagers op een expeditie die bij voorbaat gedoemd lijkt. Of u mee het ruime sop moet kiezen? Of deze onheilspellende schuit beter links laat liggen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.