Oud-president Donald Trump
Volledig scherm
Oud-president Donald Trump © REUTERS

President Trump wilde verkiezingen frauduleus laten verklaren

De Amerikaanse oud-president Donald Trump wilde de presidentsverkiezingen vorig jaar ‘oneerlijk’ laten verklaren door zijn ministerie van Justitie. Hij hoopte met deze ongekende stap zijn verkiezingsnederlaag teniet te doen, meldt de krant The New York Times.

20 reacties

 • Karl Renier

  1 maand geleden
  Het is nog niet gedaan, hij heeft een proces aangespannen om het nog te verbergen
 • Steve Warson

  2 maanden geleden
  Trump verloor de popular vote in 2016 én 2020, de midterms in 2018, en hij verloor ongeveer 60 processen na de verkiezingen waarvan 2 in de SCOTUS waar hij nochtans een meerderheid forceerde. Toch zijn er nog steeds een horde lemmingen die hem blijven verdedigen en hem nu al een 100 miljoen dollar gaven die echter onmiddellijk in de bodemloze put van het financiële debacle verdwijnen.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Als de Democraten fraude zouden gepleegd hebben hadden ze ook met een landslide de verkiezingen van het Congres en het Huis van Afgevaardigden gewonnen. Nu is het telkens weer krabbelen om een meerderheid in beide parlementen te krijgen. Meer overtuigend bewijs dat er geen fraude is gepleegd, is er niet nodig.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Het grootste bewijs dat er geen fraude is gepleegd is het feit dat de verkiezing van de senatoren voor het Huis van Afgevaardigden er echt met de hakken over de sloot over was en een dubbeltje op zijn kant. En dat waren dezelfde biljetten als die van de presidentsverkiezingen. Als de Democraten fraude zou gepleegd hebben, hadden ze het daar ook gedaan. Toch?
 • Fons Casteels

  2 maanden geleden
  Er waren voldoende aanwijzingen om fraude te onderzoeken: er waren steden met een onmogelijke opkomst van 99,5%, er waren video-opnames waarop men een Democrats-official stembiljetten zag vernietigen, er waren steden waar de teller opeens met 100.000 vooruit ging. Maar eens de overwinning van Biden was bereikt, hebben de Big Techs besloten om elk bericht over fraude te verwijderen. Het gevolg van die censuur is dat miljoenen Amerikanen zich bestolen voelen.