Oud-president Donald Trump
Volledig scherm
Oud-president Donald Trump © REUTERS

President Trump wilde verkiezingen frauduleus laten verklaren

De Amerikaanse oud-president Donald Trump wilde de presidentsverkiezingen vorig jaar ‘oneerlijk’ laten verklaren door zijn ministerie van Justitie. Hij hoopte met deze ongekende stap zijn verkiezingsnederlaag teniet te doen, meldt de krant The New York Times.

20 reacties

 • Karl Renier

  1 jaar geleden
  Het is nog niet gedaan, hij heeft een proces aangespannen om het nog te verbergen
 • Steve Warson

  1 jaar geleden
  Trump verloor de popular vote in 2016 én 2020, de midterms in 2018, en hij verloor ongeveer 60 processen na de verkiezingen waarvan 2 in de SCOTUS waar hij nochtans een meerderheid forceerde. Toch zijn er nog steeds een horde lemmingen die hem blijven verdedigen en hem nu al een 100 miljoen dollar gaven die echter onmiddellijk in de bodemloze put van het financiële debacle verdwijnen.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Als de Democraten fraude zouden gepleegd hebben hadden ze ook met een landslide de verkiezingen van het Congres en het Huis van Afgevaardigden gewonnen. Nu is het telkens weer krabbelen om een meerderheid in beide parlementen te krijgen. Meer overtuigend bewijs dat er geen fraude is gepleegd, is er niet nodig.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Het grootste bewijs dat er geen fraude is gepleegd is het feit dat de verkiezing van de senatoren voor het Huis van Afgevaardigden er echt met de hakken over de sloot over was en een dubbeltje op zijn kant. En dat waren dezelfde biljetten als die van de presidentsverkiezingen. Als de Democraten fraude zou gepleegd hebben, hadden ze het daar ook gedaan. Toch?
 • Fons Casteels

  1 jaar geleden
  Er waren voldoende aanwijzingen om fraude te onderzoeken: er waren steden met een onmogelijke opkomst van 99,5%, er waren video-opnames waarop men een Democrats-official stembiljetten zag vernietigen, er waren steden waar de teller opeens met 100.000 vooruit ging. Maar eens de overwinning van Biden was bereikt, hebben de Big Techs besloten om elk bericht over fraude te verwijderen. Het gevolg van die censuur is dat miljoenen Amerikanen zich bestolen voelen.
 1. QAnon-sjamaan onderhandelt over minnelijke schikking nu vastgesteld is dat hij reeks mentale problemen heeft

  QA­non-sja­maan onderhan­delt over minnelijke schikking nu vastge­steld is dat hij reeks mentale problemen heeft

  De man die bij de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari wereldberoemd werd omdat hij rondliep in ontbloot bovenlijf en met een bonten muts met hoorns op zijn hoofd, is aan het onderhandelen over een minnelijke schikking. Psychologen in de gevangenis hebben immers vastgesteld dat hij aan een hele reeks mentale problemen lijdt. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan persbureau Reuters.
 2. Nederland schroeft steun Oekraïne op, terwijl Orbán volksbevraging organiseert over sancties tegen Rusland

  Nederland schroeft steun Oekraïne op, terwijl Orbán volksbevra­ging organi­seert over sancties tegen Rusland

  Hongarije zal een volksbevraging organiseren over de Europese sancties tegen Rusland in verband met de oorlog in Oekraïne. Dat zei premier Viktor Orbán maandag in het parlement. De Nederlandse regering zal de steun aan Oekraïne intensiveren, schrijft premier Mark Rutte op Twitter. “Meer wapens, meer sancties, meer isolatie van Rusland.” Intussen bereidt de Europese Commissie een achtste sanctiepakket voor.
 1. IAEA-chef dringt aan op verdere gesprekken over veiligheidszone kerncentrale Zaporizja

  IAEA-chef dringt aan op verdere gesprekken over veilig­heids­zo­ne kerncentra­le Zaporizja

  Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) heeft maandag aangedrongen op verdere gesprekken over een veiligheidszone rond de Oekraïense kerncentrale Zaporizja. In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, heeft IAEA-chef Rafael Grossi vorige week al gesproken met vertegenwoordigers van Rusland en Oekraïne. “Ik ben bereid het overleg met beide landen deze week voort te zetten”, zei Grossi maandag in Wenen.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.