Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Premier roept morgen kernkabinet bijeen: bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes “moeilijk te vermijden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept maandag het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Dat meldt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs zondag aan Belga. Onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes zal daarbij worden besproken. “Federaal hoor ik weinig of geen tegenstanders, en ook binnen de Vlaamse regering is daartegen weinig verzet”, vertelt politiek journalist Hannelore Simoens in VTM Nieuws. 

346 reacties

 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Wilfried Dylst. Zou het niet beter zijn om te zeggen tegen de niet gevaccineerden blijf in jullie kot zodat je geen andere mensen kan besmetten. De mensen die hun verantwoordelijkheid nemen uitschelden voor zagers is er ver over.
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Geert: en wat dan let chirurgen, waarom kunnen zij dan wel wat jouw huisarts niet kan..of zou het misschien komen door de ruimte waarin hij werkt??
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  ook een extra ineneting voor de volwassenen helpt niet als de kinderen de ziekte uitdragen.
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  dat kan niet helpen. Het zijn de kinderen die niet gevaccineerd zijn. Zij verspreiden het virus en dragen geen mondmasker. Zij besmetten elkaar en hun familie die het daarna aan hun collega's doorgeven. Ent de kinderen in.
 • Geert seurinck

  1 maand geleden
  Mondmaskers...ik ken iemand persoonlijk waarvan zijn longen een schimmel infectie hebben opgelopen, veroorzaakt door constant met een mondmasker zijn job uit te oefenen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat een mondmasker moeten opzetten...het is namelijk een huisarts ! Gebruik dus mondmaskers enkel indien hoogst nodig. Men ademt anders altijd maar "tweehands" lucht in.
 1. OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
  Play
  UPDATE

  OVERZICHT. Overlegco­mité komt met strengere maatrege­len: kerstvakan­tie verlengd, binneneve­ne­men­ten met meer dan 200 personen verboden

  Het Overlegcomité is gisteren opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we weten over de genomen beslissingen. De nieuwe maatregelen zullen vanaf vandaag ingaan.
 2. VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  Twijfel je op basis van je symptomen om een PCR-test aan te vragen? En wanneer moet je aankloppen bij je huisarts voor verder onderzoek? Onze virustest vertelt je hoe groot de kans is op Covid-19, griep of verkoudheid op basis van de laatste informatie van gezondheidsinstituut Sciensano. Al zo’n 350.000 mensen controleerden hun symptomen: doe hieronder zelf de test.
 1. IN KAART. De Belgische coronakaart kleurt steeds roder. Ontdek hier hoe de situatie is in uw gemeente

  IN KAART. De Belgische corona­kaart kleurt steeds roder. Ontdek hier hoe de situatie is in uw gemeente

  De vierde golf is volop aan de gang en de Belgische coronakaart kleurt steeds roder. Er liggen op dit moment meer dan 650 Covid-patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds 12 mei. Ook het aantal besmettingen met het coronavirus blijft fors toenemen. We zitten nu aan gemiddeld bijna 16.000 besmettingen per dag. Bekijk hieronder hoe de coronacijfers evolueren in uw gemeente.
 2. Molenberghs: “We moeten de omikronvariant in de gaten houden, maar onze focus moet op de deltavariant liggen”
  Play

  Molen­berghs: “We moeten de omikronva­ri­ant in de gaten houden, maar onze focus moet op de deltavari­ant liggen”

  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames lijkt zich te stabiliseren. Biostatisticus Geert Molenberghs raadt aan om voorzichtig te blijven. Daarnaast vertelt hij ook dat de omikronvariant besmettelijker is dan de andere varianten en dat die wel eens roet in het eten zou kunnen gooien. Toch mogen we ons volgens hem niet blindstaren op de omikronvariant en moet onze focus vooral liggen op de golf van de deltavariant.