Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Premier roept morgen kernkabinet bijeen: bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes “moeilijk te vermijden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept maandag het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Dat meldt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs zondag aan Belga. Onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes zal daarbij worden besproken. “Federaal hoor ik weinig of geen tegenstanders, en ook binnen de Vlaamse regering is daartegen weinig verzet”, vertelt politiek journalist Hannelore Simoens in VTM Nieuws. 

346 reacties

 • Jennifer Peeters

  1 jaar geleden
  Wilfried Dylst. Zou het niet beter zijn om te zeggen tegen de niet gevaccineerden blijf in jullie kot zodat je geen andere mensen kan besmetten. De mensen die hun verantwoordelijkheid nemen uitschelden voor zagers is er ver over.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Geert: en wat dan let chirurgen, waarom kunnen zij dan wel wat jouw huisarts niet kan..of zou het misschien komen door de ruimte waarin hij werkt??
 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  ook een extra ineneting voor de volwassenen helpt niet als de kinderen de ziekte uitdragen.
 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  dat kan niet helpen. Het zijn de kinderen die niet gevaccineerd zijn. Zij verspreiden het virus en dragen geen mondmasker. Zij besmetten elkaar en hun familie die het daarna aan hun collega's doorgeven. Ent de kinderen in.
 • Geert seurinck

  1 jaar geleden
  Mondmaskers...ik ken iemand persoonlijk waarvan zijn longen een schimmel infectie hebben opgelopen, veroorzaakt door constant met een mondmasker zijn job uit te oefenen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat een mondmasker moeten opzetten...het is namelijk een huisarts ! Gebruik dus mondmaskers enkel indien hoogst nodig. Men ademt anders altijd maar "tweehands" lucht in.
 1. IN KAART. De Belgische coronakaart kleurt steeds roder. Ontdek hier hoe de situatie is in uw gemeente

  IN KAART. De Belgische corona­kaart kleurt steeds roder. Ontdek hier hoe de situatie is in uw gemeente

  De vierde golf is volop aan de gang en de Belgische coronakaart kleurt steeds roder. Er liggen op dit moment meer dan 650 Covid-patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds 12 mei. Ook het aantal besmettingen met het coronavirus blijft fors toenemen. We zitten nu aan gemiddeld bijna 16.000 besmettingen per dag. Bekijk hieronder hoe de coronacijfers evolueren in uw gemeente.
 2. Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijkse kelder zijn gevonden “bereidde zich voor op apocalyps”

  Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijk­se kelder zijn gevonden “bereidde zich voor op apocalyps”

  De 54-jarige vader van de zes kinderen die afgelopen vrijdag zijn gevonden in een wijnkelder in het Oostenrijkse dorpje Obritz, was een zogenaamde ‘Doomsday prepper’. De man bereidde zich met andere woorden voor op het einde van de wereld. Dat meldt Erich Greil, de vice-burgemeester van Obritz. De 54-jarige Tom Landon zou naar verluidt een kelder voor elk van zijn kinderen hebben gekocht.