Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Premier roept morgen kernkabinet bijeen: bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes “moeilijk te vermijden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept maandag het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Dat meldt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs zondag aan Belga. Onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes zal daarbij worden besproken. “Federaal hoor ik weinig of geen tegenstanders, en ook binnen de Vlaamse regering is daartegen weinig verzet”, vertelt politiek journalist Hannelore Simoens in VTM Nieuws. 

346 reacties

 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Wilfried Dylst. Zou het niet beter zijn om te zeggen tegen de niet gevaccineerden blijf in jullie kot zodat je geen andere mensen kan besmetten. De mensen die hun verantwoordelijkheid nemen uitschelden voor zagers is er ver over.
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Geert: en wat dan let chirurgen, waarom kunnen zij dan wel wat jouw huisarts niet kan..of zou het misschien komen door de ruimte waarin hij werkt??
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  ook een extra ineneting voor de volwassenen helpt niet als de kinderen de ziekte uitdragen.
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  dat kan niet helpen. Het zijn de kinderen die niet gevaccineerd zijn. Zij verspreiden het virus en dragen geen mondmasker. Zij besmetten elkaar en hun familie die het daarna aan hun collega's doorgeven. Ent de kinderen in.
 • Geert seurinck

  1 maand geleden
  Mondmaskers...ik ken iemand persoonlijk waarvan zijn longen een schimmel infectie hebben opgelopen, veroorzaakt door constant met een mondmasker zijn job uit te oefenen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat een mondmasker moeten opzetten...het is namelijk een huisarts ! Gebruik dus mondmaskers enkel indien hoogst nodig. Men ademt anders altijd maar "tweehands" lucht in.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Metejoor vertelt in ‘Speeltijd’ over de band met zijn pluskinderen: “Vroeger zei ik altijd dat ik nooit pluspapa wilde worden”
  Showbizz

  Metejoor vertelt in ‘Speeltijd’ over de band met zijn pluskinde­ren: “Vroeger zei ik altijd dat ik nooit pluspapa wilde worden”

  In ‘Speeltijd’ keert Ann Van Elsen op Joe elke week met een bekende Vlaming terug naar de schooljaren om de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Van toffe klasverhalen tot spannende eerste keren. Zaterdagochtend was Metejoor, alias Joris van Rossem (30) te gast en daar sprak hij over zijn faalangst vroeger, zijn ADHD, zijn bijnaam en de liefde voor z’n pluskinderen. “Als ze er niet zijn, mis ik hen.”
 3. IN KAART. De Belgische coronakaart kleurt steeds roder. Ontdek hier hoe de situatie is in uw gemeente

  IN KAART. De Belgische corona­kaart kleurt steeds roder. Ontdek hier hoe de situatie is in uw gemeente

  De vierde golf is volop aan de gang en de Belgische coronakaart kleurt steeds roder. Er liggen op dit moment meer dan 650 Covid-patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds 12 mei. Ook het aantal besmettingen met het coronavirus blijft fors toenemen. We zitten nu aan gemiddeld bijna 16.000 besmettingen per dag. Bekijk hieronder hoe de coronacijfers evolueren in uw gemeente.