Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Premier roept morgen kernkabinet bijeen: bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes “moeilijk te vermijden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept maandag het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Dat meldt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs zondag aan Belga. Onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes zal daarbij worden besproken. “Federaal hoor ik weinig of geen tegenstanders, en ook binnen de Vlaamse regering is daartegen weinig verzet”, vertelt politiek journalist Hannelore Simoens in VTM Nieuws. 

346 reacties

 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Wilfried Dylst. Zou het niet beter zijn om te zeggen tegen de niet gevaccineerden blijf in jullie kot zodat je geen andere mensen kan besmetten. De mensen die hun verantwoordelijkheid nemen uitschelden voor zagers is er ver over.
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Geert: en wat dan let chirurgen, waarom kunnen zij dan wel wat jouw huisarts niet kan..of zou het misschien komen door de ruimte waarin hij werkt??
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  ook een extra ineneting voor de volwassenen helpt niet als de kinderen de ziekte uitdragen.
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  dat kan niet helpen. Het zijn de kinderen die niet gevaccineerd zijn. Zij verspreiden het virus en dragen geen mondmasker. Zij besmetten elkaar en hun familie die het daarna aan hun collega's doorgeven. Ent de kinderen in.
 • Geert seurinck

  1 maand geleden
  Mondmaskers...ik ken iemand persoonlijk waarvan zijn longen een schimmel infectie hebben opgelopen, veroorzaakt door constant met een mondmasker zijn job uit te oefenen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat een mondmasker moeten opzetten...het is namelijk een huisarts ! Gebruik dus mondmaskers enkel indien hoogst nodig. Men ademt anders altijd maar "tweehands" lucht in.