Premier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) © BELGA

Premier De Croo: overheid moet niet alle facturen betalen, maar regering kijkt wel naar “maatregelen om prijzen af te vlakken”

De federale regering moet volgende week knopen doorhakken over het energiedossier. Niet alleen de kernuitstap staat op het programma, maar ook de prijsexplosie van gas, elektriciteit, benzine en diesel liggen op tafel. De volledige prijsstijging gaat de overheid niet op zich nemen. “We kijken wel naar maatregelen om de prijzen af te vlakken”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) aan VTM NIEUWS.

435 reacties

 • Johan Billiet

  1 maand geleden
  Elk jaar verdwijnt meer dan 120 miljard EUR uit België naar fiscale paradijzen..misschien daar eens wat onderzoek gaan doen... Maar niettegenstaande alle gratis "papers" (Luxemburg, Panama, Virgin Islands,..) met alle gegevens die ondertussen verschenen zijn, blijven de "vriendjes" verder netjes beschermd en wordt de fiscale controledienst bewust gekortwiekt. Wie vertrouwt die bende trado's nog...??
 • stefan meues

  1 maand geleden
  Laat vanaf nu politici evenveel belastingen betalen als de burgers of bedrijven in België. Wedden dat er structurele oplossingen komen dan? HET GROTE PROBLEEM is dat politici geen belastingen betalen en geen verantwoording moeten afleggen. Schaf de politieke onschendbaarheid af en start een C4 proces op als ze hun objectieven niet halen om de begroting in evenwicht te krijgen. Zal snel gedaan zijn met ons geld uit te delen (uit eigenbelang) of blunders te verdoezelen.
 • Lindsey Schiettecatte

  2 maanden geleden
  Ze zouden beter hun wedde halveren, want het is veel te veel voor hetgeen zij allemaal uitsteken.
 • Patrick Joos

  2 maanden geleden
  Een duivel zijn zak is nooit genoeg gevuld,een verlaging van 300€ per jaar voor energie ,jawadde dat is 20,5 per maand op een factuur die soms verdrievoudigd is ,bedankt voor de dooie mus.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Daniel Van Buggenhout, zeer juist, alleen de zakken van de ministers zijn een bodemloze put die nooit gevuld is.
 1. ONZE OPINIE. Wie redt de middenklasse in dit land?
  142

  ONZE OPINIE. Wie redt de middenklas­se in dit land?

  Nu al moeten voedselbanken 's avonds openen, omdat er zoveel mensen aankloppen die overdag werken. Het is maar het topje van de ijsberg. Nog eens duizenden anderen kunnen de voedselbank enkel vermijden door hun spaarreserve letterlijk op te eten en op te stoken. Met twee miljoen is die lagere middenklasse in België. Ze zijn boos, bang en voelen zich in de steek gelaten. Makkelijke oplossingen zijn er niet, maar partijen die dit niet als hét belangrijkste thema op de agenda zetten, mogen zich bij de volgende verkiezingen aan een nooit geziene oplawaai verwachten.