Premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de persconferentie na het Overlegcomité.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. © AP

Premier De Croo na Overlegcomité: "Ommeslag van collectieve naar individuele verantwoordelijkheid”

Het Overlegcomité van de verschillende regeringen heeft vandaag beslist over het ‘Zomerplan’, het stappenplan met mogelijke versoepelingen voor de komende maanden. Daarbij zijn vijf richtdata van belang: 9 juni, begin juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook binnen weer open. Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) markeren deze versoepelingen een ommeslag: “Eens de meest kwetsbaren zijn gevaccineerd, stappen we over van collectieve naar individuele verantwoordelijkheid.” Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

 1. Ook Europese beurzen in het rood door vrees voor omvallen Chinese vastgoedreus

  Ook Europese beurzen in het rood door vrees voor omvallen Chinese vastgoed­reus

  De Europese beurzen zijn met verliezen van meer dan 1 procent aan de nieuwe week begonnen. De onrust over het mogelijk omvallen van de Chinese vastgoedreus Evergrande waaide over vanuit Azië. De problemen bij China Evergrande Group zouden gevolgen kunnen hebben voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern, waarmee een domino-effect dreigt met mogelijk een nieuwe crisis tot gevolg.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.