Pozuelo: "Vanaf het eerste moment voelde ik mij hier gewaardeerd"

Photo News
Racing Genk moet vanavond boven zichzelf uitstijgen. Alleen zo kunnen ze iets rapen bij Athletic Bilbao. Alejandro Pozuelo beseft dat hij het gewicht van deze jonge ploeg op zijn schouders draagt. "Samen met Ndidi en Susic vorm ik het hart, als dat niet klopt kan de rest van het lichaam ook niet mee."

Michael Laudrup haalt Alejandro Pozuelo in 2013 naar Swansea City. Laudrup, stilist van beroep. Ex-ster van Real Madrid, Barcelona en het Deense nationale elftal. Vlak na de hoogconjunctuur van La Rioja wil Laudrup de Spaanse speelstijl introduceren in de Premier League. De 22-jarige Alejandro Pozuelo, kind van Betis Sevilla, moet de draaischijf worden. "Ik speelde meer dan dertig wedstrijden in mijn eerste seizoen in de Premier League", zegt Pozuelo. "Dan kun je moeilijk spreken van een mislukking."

Toch faalt Laudrup in zijn opzet en wordt hij vervangen door Garry Monk. Zoals de naam doet vermoeden geen fijnproever, maar eerder het houthakkers-type. Pozuelo: "Ik had geen 'feeling' met de nieuwe coach, dat verhaal was snel voorbij." De Spaanse kolonie wordt verjaagd uit Wales. Pozuelo belandt bij Rayo Vallecano, maar door blessures en de felle concurrentiestrijd draait dat avontuur uit op een nieuwe ontgoocheling. "Na dat verloren jaar moest ik weg uit Spanje. Dat was geen gemakkelijke keuze. Ik ben heel close met mijn familie, mijn broer en mijn ouders. Zij zagen me liever niet vertrekken, maar achteraf bekeken was het mijn beste beslissing ooit. Samen met mijn vrouw Beatriz en mijn zoontjes Alejandro en Alvaro woon ik Hasselt. Ik heb ook nog familie in Tongeren. We vinden het prima in België."  

Pozuelo arriveerde vorig seizoen in Genk met een aanzienlijke fysieke achterstand. Maes behandelde hem met de nodige zachtheid, maar zag hem wel gestaag uitgroeien tot de draaischijf van het team. Bekijk gerust nog eens een paar wedstrijden, Genk met of zonder Pozuelo, het verschil doet pijn aan de ogen. "Vanaf het eerste moment voelde ik mij hier gewaardeerd", zegt Pozuelo. "In Genk ben ik aan mijn tweede carrière als voetballer begonnen."

Hoe ziet de technisch begaafde Spanjaard zijn toekomst bij Genk? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.