Pozuelo en weer Karelis rollen Westerlo in sneltempo op na rust (2-1)

Westerlo heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de Luminus Arena. Een sterke tweede helft zorgde ervoor dat Genk de drie punten thuis hield. Pozuelo en alweer die dekselse Karelis waren trefzeker. De aansluitingstreffer van Molenberghs zette geen zoden meer aan de dijk. Door de zege klimt Genk naar plaats zeven, terwijl de rode lantaarn in handen blijft van Westerlo. In de andere wedstrijd deelden Eupen en Lokeren de punten (2-2).

Peter Maes bracht Buffel en Baily opnieuw aan de aftrap ten nadele van Heynen en Samatta. Bij de bezoekers keerde Annys terug uit blessure en mochten Rommens en Acolatse opdraven. Een aanvallend statement van trainer Mathijssen en dat bleek ook. Het waren de Kemphanen die de beste kansen kregen. Ganvoula stelde Bizot al vroeg op de proef en Heylen deed hetzelfde. Bij Genk miste enkel Karelis een prima kans.

Een heel ander Genk na de pauze. Pozuelo rolde Westerlo in sneltempo op. Eerst krulde hij de openingstreffer heerlijk in doel na een fraaie hakbal van Bailey en daarna vond hij op zijn beurt de Jamaicaan die Karelis de 2-0 op een dienblaadje aanbood. Dat de Griek kort daarvoor twee reuzenkansen had gemist, deed er niet meer toe. Ook Westerlo liet zich niet onbetuigd, maar had pech in de afwerking. Colley redde een knal van Annys op de lijn en diezelfde Annys trof nog de paal. In het slot werd het toch nog even bibberen toen invaller Molenberghs voor de 2-1 zorgde, maar verder kwam Westerlo niet meer.

Lees het verslag van onze man in de Luminus Arena op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor 2 euro.

BELGA
Photo News
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.