PostNL wil niet praten over fusie met bpost

BELGA
Bpost blijft bij het Nederlandse postbedrijf PostNL aandringen om een fusie te bekijken. In een nieuwe brief werd PostNL uitgenodigd om toch opnieuw rond tafel te gaan zitten, maar PostNL slaat de uitnodiging om te praten af. Dat laat het Nederlandse postbedrijf weten in een mededeling.

Bpost lanceerde twee weken geleden een overnamevoorstel op zijn Nederlandse sectorgenoot: bpost had 2,5 miljard euro veil. Concreet wou bpost 5,65 euro (in cash en aandelen) op tafel leggen per aandeel van PostNL. Het bedrijf benadrukte dat er alleen een concreet bod zou volgen indien PostNL met het voorstel zou instemmen.

Maar PostNL wees het voorstel af. De Nederlanders zeggen vertrouwen te hebben in hun toekomst als zelfstandig bedrijf. Ze lieten dat ook aan bpost weten in een brief.

Als antwoord op die Nederlandse brief heeft bpost gisteren een brief teruggestuurd. Daarin wordt geantwoord op de "bezorgdheden en vragen" van PostNL en wordt aangedrongen om een fusie toch te bekijken. In de brief werd PostNL uitgenodigd in gesprek te gaan over het voorstel tot combinatie.
    
5,39 euro per aandeel
Maar PostNL wijst de uitnodiging opnieuw af. Bpost heeft volgens hen "niet overtuigend" geantwoord op de afwegingen die het Nederlandse bedrijf eerder had gemaakt om het overnamevoorstel af te wijzen. PostNL vindt het voorgestelde bedrag te laag en merkt op dat het overnamebod is gedaald van 5,65 euro naar 5,39 euro per aandeel (op basis van de slotkoers van bpost op donderdag).

Ook het feit dat de nieuwe groep de facto zou worden gecontroleerd door de Belgische overheid zint PostNL niet.

De nieuwe afwijzing komt er ondanks de druk die wordt uitgeoefend door de aandeelhouders van PostNL.