Position switch én babynieuws bij Q-dj's

Exact één jaar nadat Qmusic een grondige facelift onderging, schuift het grootste commerciële radiostation van Vlaanderen alweer met zijn spitsduo's. Vanaf september nemen Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen het ochtendblok over van het huidige duo Maarten Vancoillie-Dorothee Dauwe. Een zuivere wissel, want Maarten en Dorothee praten na de zomer het spitsblok tussen 16 en 19 uur aan elkaar.

Na een heuse facelift van kleine broer Joe fm, wordt nu ook Qmusic flink bijgestuurd. Na één jaar wordt het ochtendduo Maarten Vancoillie-Dorothee Dauwe afgelost door Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen. Die tandem draaide het voorbije jaar warm met het namiddagblok om de avondspits in goede banen te leiden.

Eigenlijk doet Q een eenvoudige ruil. Sam en Heidi verhuizen naar de ochtend, Maarten en Dorothee nemen de avond voor hun rekening. Beide duo's gaan na de zomeronderbreking aan de slag op hun nieuwe positie.

Andere stijl

Met de transfer van Sam De Bruyn (29) naar de ochtend kiest de Qmusic-leiding voor ervaring en herkenning. De beslissing om te schuiven met de radioduo's komt niet helemaal onverwacht. De voorbije maanden werd steeds duidelijker dat de stijl van Maarten en Dorothee minder past bij een ochtendshow, en dat ze wat later op de dag beter tot hun recht zouden komen.

Vancoillie, maandag pas 28 geworden en alom gelauwerd als één van de grootste radiotalenten in Vlaanderen, werd wellicht iets te vroeg voor de leeuwen gegooid. Als pingponger van Sven Ornelis in de ochtendshow werkte hij perfect. Maar de harde actua zelf trekken is minder zijn ding. In de avondspits kan hij volgens de Q-top als muziekgedreven dj veel meer inspelen op wat de luisteraars op dat moment nodig hebben.

Door Maarten en Dorothee weg te halen uit het ochtendblok en hen de Q-avondspits toe te vertrouwen, kunnen de twee ook zonder schade onder de stilaan onhoudbare druk om te scoren komen, hun vleugels op eigen tempo verder spreiden en stressloos ervaring tanken.

Heidi Van Tielen en Sam De Bruyn
Qmusic Heidi Van Tielen en Sam De Bruyn

Maarten wordt vader

Voor Maarten Vancoillie staat er nog iets nieuws op het programma: hij wordt voor de eerste keer papa. Dat heeft hij daarnet zelf verteld. Hij bracht daarvoor 'het geluid' terug op antenne. En dat was met een reden: het was de hartslag van het kindje. De geboorte is voorzien voor 2 januari 2017.