Dries Van Langenhove op een foto die hij in januari postte op Facebook
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Van Langenhove op een foto die hij in januari postte op Facebook © Facebook

PORTRET. Wat doet Dries Van Langenhove exact sinds hij werd verkozen, en waar komen zijn inkomsten en die van Schild & Vrienden sindsdien vandaan?

Hij is het jongste parlementslid, maar eist het vaakst de aandacht op. Van de fameuze Pano-reportage over Schild & Vrienden tot - recent - de coronabetoging in Brussel die hij kaapte voor extreemrechts. Maar wie is Dries Van Langenhove eigenlijk echt? Wat doet hij allemaal in het parlement sinds hij 2,5 jaar geleden werd verkozen? Waar haalt hij sindsdien zijn steun en zijn geld vandaan? Hoe hoog kan zijn ster nog rijzen? En wanneer steekt hij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een mes in de rug en gaat hij aan de haal met de jeugd van twee partijen tegelijk?

 1. “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabetoging van zondag heimelijk heeft gekaapt
  PREMIUM

  “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabeto­ging van zondag heimelijk heeft gekaapt

  Het is Dries Van Langenhove die aan de touwtjes trok bij de uit de hand gelopen coronabetoging van vorige zondag in Brussel. Die werd grotendeels georganiseerd door een lid van Schild & Vrienden dat opereerde onder een schuilnaam, zo blijkt uit onderzoek van HLN en zusterkrant De Morgen. En toen de rol van zijn groepering begon uit te lekken, gaf Van Langenhove hoogstpersoonlijk orders om die link te blijven ontkennen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. “VS overwegen troepeninzet in Oost-Europa door toegenomen Russische dreiging”
  Play

  “VS overwegen troepenin­zet in Oost-Europa door toegenomen Russische dreiging”

  De Amerikaanse regering van president Joe Biden overweegt duizenden troepen en militaire schepen en vliegtuigen naar NAVO-lidstaten in Oost-Europa te sturen. Dat meldt de New York Times. Het zou in eerste instantie om 1.000 tot 5.000 troepen gaan, met de mogelijkheid dat aantal te vertienvoudigen als de situatie verslechtert. Biden is niet van plan troepen naar Oekraïne zelf te sturen, aldus de krant.