Porto telt zes miljoen neer voor Depoitre

Porto
Laurent Depoitre (27) verlaat AA Gent voor het Portugese FC Porto. De aanvaller van de Buffalo's speelde gisteren tegen Racing Genk zijn laatste wedstrijd in de Ghelamco Arena. Depoitre genoot de voorbije dagen ook nog concrete belangstelling van het Engelse Cardiff, maar verkiest de Portugese zon. In Porto, dat een slordige zes miljoen euro neertelt, ondertekent de aanvaller een contract van vier seizoenen. In de overeekomst van Depoitre staat wel een opstapclausule van 40 miljoen euro.

Op de site van FC Porto roemt Depoitre zijn nieuwe werkgever als een "mythische club met een grote geschiedenis en fantastische fans". Depoitre heeft het nog over een "grote uitdaging". "Het zal fantastisch zijn om voor onze fans goals te maken in dit magnifieke stadion."
De spits poseerde voor de foto reeds in zijn nieuwe tenue in het Drakenstadion. Met rugnummer negen moet hij de netten doen trillen voor de 27-voudige landskampioen

AA Gent wenst de goaltjesdief via Twitter alvast succes. "Proficiat met je transfer naar Porto", klinkt onder meer de boodschap. Depoitre scoorde in twee seizoenen 31 doelpunten in 90 wedstrijden voor de Buffalo's. Hij was een van de architecten van de landstitel in 2015. De Gentenaars doen alleszins gouden zaken met de transfer. De spits was in 2014 transfervrij overgekomen van Oostende.

Depoitre telt drie selecties voor de Rode Duivels en kwam daarbij één keer in actie. In de gewonnen EK-kwalificatiematch tegen Andorra scoorde hij vorig jaar.

Lees alles over de Portugese transfer van de spits van Gent in de maandagkrant van Het Laatste Nieuws.

Het laatste beeld van Depoitre in een shirt van AA Gent: hij groet de fans na de zege tegen RC Genk.
Photo News Het laatste beeld van Depoitre in een shirt van AA Gent: hij groet de fans na de zege tegen RC Genk.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels