Politie vraagt via televisie hulp in zaak Ronald Janssen

Het parket van Hasselt vraagt de hulp van de bevolking om "het mysterie van Ronald Janssens 'vierde slachtoffer' te ontrafelen". Op televisie zal een reconstructie getoond worden van een politiecontrole in de zomer van 2007 in Bütgenbach. Tijdens een verhoor vertelde Janssen dat hij door die controle raakte met een onbekend slachtoffer.

Na zijn arrestatie voor de moord op zijn buurmeisje Shana Appeltans (18) en haar vriend Kevin Paulus (21) biechtte Ronald Janssen uit Loksbergen snel een derde moord op: die op de 18-jarige Annick Van Uytsel uit Diest. Maar Ronald Janssen sprak ook nog over een ander slachtoffer. De leraar beweerde dat hij eind juli 2007 in de Oostkantons met een ander lijk rondreed. Nog volgens Janssen botste hij daarbij op een politiecontrole. Volgens hem mocht hij beschikken.
 
Onderzoek bracht aan het licht dat Janssen daadwerkelijk werd gecontroleerd tijdens een politiecontrole. Janssen loog dus niet over die controle. Alleen: de speurders slagen er niet in om een onopgelost dossier te linken aan dat zogezegde vierde slachtoffer, schrijft De Morgen.
 
Janssen werd vorige week uit zijn cel in Hasselt gehaald en overgebracht naar Bütgenbach. Daar hielden ze een reconstructie van de bewuste zomeravond. Op basis daarvan hielden ze met het VTM-programma Telefacts Crime nog een reconstructie. Maandagavond wordt het resultaat daarvan uitgezonden. (belga/vsv)