Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Politie rolt drugsnetwerk op in Nederland en België: acht arrestaties

De politie heeft vandaag een crimineel netwerk opgerold dat zich onder meer bezighield met het produceren van synthetische drugs, zoals crystal meth. Er werden acht arrestaties verricht, waaronder ook een aantal buiten Nederland.

 1. LIVE. Vanaf vandaag vaccinatiepas in Frankrijk - Eén op de twintig scholen zou al dicht zijn door besmettingen
  5

  LIVE. Vanaf vandaag vaccinatie­pas in Frankrijk - Eén op de twintig scholen zou al dicht zijn door besmettin­gen

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Die moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. Vanaf 1 maart is dan weer een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 2. Partijvoorzitters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideologisch zijn we mekaars beste vrienden”

  Partijvoor­zit­ters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideolo­gisch zijn we mekaars beste vrienden”

  De vorming van de federale regering heeft diepe wonden geslagen bij de N-VA, die de Open Vld daarin woordbreuk verwijt. Het zit sindsdien stevig scheef tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega van de Open Vld, Egbert Lachaert. Voor het eerst zaten ze vanochtend nog eens samen in een tv-studio, die van De Zevende Dag. Tot een grote verzoening kwam het niet, al waren beide voorzitters het over sommige punten roerend met elkaar eens. “Ideologisch zijn me mekaars beste vrienden, maar ik heb een fundamenteel probleem met Vivaldi omdat die federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft”, zei De Wever.