Politie-inspecteur licht prostituees op in hotel

photo_news
Een inspecteur van de Brugse federale gerechtelijke politie heeft zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het oplichten van twee Zuid-Amerikaanse prostituees. De 34-jarige Bredenaar schoot naar eigen zeggen in paniek toen hij ontdekte dat hij had afgesproken met een 'shemale', een transvrouw die wel haar mannelijk geslachtsorgaan behouden heeft.

Op 3 december 2015 had de rechercheur in een rendez-voushotel in Sint-Michiels Brugge afgesproken met een Chileense prostituee. Tot zijn eigen grote verbazing ontdekte hij ter plaatse dat zijn afspraakje een 'shemale' was. Toen de transvrouw hem geruststelde door zijn jas open te trekken, zag ze zijn politiebadge. Op dat moment besliste de inspecteur om zijn bezoekje te verpakken als een politiecontrole op illegaal verblijf. Zo eiste hij de gsm en de identiteitskaart van de transvrouw.

Volgens het openbaar ministerie snijdt het verhaal van de beklaagde geen hout. De procureur merkte op dat de prostituee wel degelijk als 'shemale' en met duidelijke foto's adverteerde. Bovendien zou de Bredenaar ook 2.500 euro afgetroggeld hebben. Van een Braziliaanse 'shemale' in hetzelfde hotel pakte hij volgens het OM 2.000 euro, een gsm, een paspoort en een Spaanse verblijfsvergunning. Het parket vorderde een ernstige bestraffing.

De verdediging betwistte enkel de diefstallen van de geldsommen. "Mijn cliënt heeft in een benarde situatie extreem dom gereageerd. Dat gebeurde niet voorbedacht, maar in een poging om sporen van zijn afspraakje te wissen", aldus meester Dimitri Dedecker, die een werkstraf voorstelde. Door de zaak is de beklaagde geschorst als politieman, wellicht wordt hij binnenkort ontslagen.

De rechtbank velt een vonnis op 5 december.Video