Ondanks Europese sancties en een prijsplafond, blijft Russische olie zich vlot verspreiden.
Volledig scherm
Ondanks Europese sancties en een prijsplafond, blijft Russische olie zich vlot verspreiden. © Reuters/AP

Poetin heeft een ‘mol’ in Europa die helpt om zijn oliehandel draaiende te houden

In de Europese Unie is een ‘mol’ actief die Vladimir Poetin helpt om zijn oliehandel draaiende te houden. Diezelfde EU heeft nochtans sancties en een prijsplafond opgelegd om de handel in Russische olie te bemoeilijken, zodat Poetin zijn oorlogskas minder makkelijk kan spijzen. Maar die sancties zijn makkelijk te omzeilen, en daar wordt grof geld mee verdiend.

73 reacties

 • Carl Op de Beeck

  1 maand geleden
  Laten beslag leggen op die schepen, of op de winsten van die transportbedrijven.
 • Jan Baroen

  2 maanden geleden
  De aangekondigde (Europese) sancties tegen Rusland worden dus niet uitgevoerd. Rusland blijft gewoon gas, brandstoffen en andere producten verder exporteren alsof er niets aan de hand is en België laat rechtstreekse import vanuit Rusland of via een omweg dus gewoon toe. Blijkbaar kijken onze ministers (en dat zijn er heel wat!) moedwillig of onbewust de andere kant op. Zo werkt het niet en dit is zeker een teken aan de wand voor onze overheid waar er een parlementaire vraag mag over komen.
 • haagen marcel

  2 maanden geleden
  Ursala komt graag op tv om steeds meer sancties af te kondigen. Maar de oorlog blijft gewoon doorgaan. Wanneer gaan we eens inzetten op vrede, een bestand? Maar dat vraagt een serieuse inspanning en moed moed dan wapens te kopen.
 • willy staes

  2 maanden geleden
  ja zoals iedereen , alle geheime diensten hebben wel ergens een mol zitten .
 • Gilbert De Meyer

  2 maanden geleden
  Sancties maken juist Europa kapot, en treft Rusland maar heel weinig , bijna niets omzeggen, maar dat gaat zo als je vriendjes wil steunen, en mekaar omhelst en de rode loper uitlegt. Ik blijf er bij de aanvoerders van de Europese unie maken grote fouten.