Archiefbeeld van de Russische president Vladimir Poetin en de Finse president Sauli Niinistö.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Russische president Vladimir Poetin en de Finse president Sauli Niinistö. © AFP

Poetin belt met Finse president en benadrukt: “Beëindiging Finse neutraliteit zou vergissing zijn”

Het lijkt erop dat Oekraïne de slag om de belangrijke noordoostelijke stad Charkiv gewonnen heeft, meldt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). Volgens hen concentreert Moskou zich nu op een terugtrekking van de troepen in de regio. Verder had de Finse president vandaag ook een telefoongesprek met Russisch president Vladimir Poetin, waarin die laatste het beëindigen van de militaire neutraliteit van Finland “een vergissing” noemde. Herlees hier alle ontwikkelingen van zaterdag 14 mei.

  1. Nachttrein vanuit Brussel naar Berlijn en Praag opnieuw uitgesteld, wél snelle trein tussen Parijs en Berlijn op komst
    Openbaar vervoer

    Nachttrein vanuit Brussel naar Berlijn en Praag opnieuw uitgesteld, wél snelle trein tussen Parijs en Berlijn op komst

    Er zullen deze zomer nog geen nachttreinen rijden vanuit Brussel, via Amsterdam, naar Berlijn, Dresden en Praag. Een nieuwe richtdatum is er nog niet, zo staat op de website van de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper. Dinsdag kondigde daarentegen Deutsche Bahn en zijn Franse tegenhanger SNCF aan een snelle en rechtstreekse treinverbinding tussen de hoofdsteden Berlijn en Parijs te plannen.