Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Plastic rietjes en bestek mogen niet meer in Europese Unie

Vanaf zaterdag zijn zaken als plastic bestek en bordjes, plastic wattenstaafjes en plastic rietjes verboden in de hele Europese Unie. Winkels mogen dan geen nieuwe voorraden van dergelijke producten inslaan. De oude voorraden mogen nog wel verkocht worden.

60 reacties

 • Diederik Knaeps

  12 maanden geleden
  Hoezo "het probleem ligt niet in Europa maar in landen als Vietnam" Ines? Vietnam produceert veel minder afval per persoon dan België en plastic is er al jaren verboden in dit soort goederen. Ik heb er altijd gedronken uit bamboerietjes. Smaakt ook beter!
 • dirk andelhofs

  12 maanden geleden
  Beste Maria, hoe komt plastic in zee? Ik geef een voorbeeld: karnavalstoet ergens in Limburg. Veel plastic komt op straat terecht. Regen spoelt het plastic weg in de straatkolken. Die staan vaak in verbinding met een beek, vervolgens rivier, en komen via de Maas in zee..
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Plastic rietjes zullen dus zeldzaam worden. Misschien kunnen we ze gebruiken om de bitcoin te vervangen. Het is tastbaarder dan een digitale munt en kan dus populairder worden bij beleggers.
 • Stephaan Van Synghel

  12 maanden geleden
  Wanneer zal de Europese gemeenschap eens samen werken , het lukt in niets en kost hopen van mensen en deze politiekers worden er allemaal rijker van
 • Manon Vanschoenwinkel

  12 maanden geleden
  Wij betalen frost tax als we verpakking aankopen Dit werd initieel ingevoerd om het plastic te verwerken maar was snel vergeten door de staat en werd een extra tax