Pierre Serry trekt verzoek tot vrijlating voorlopig in

belga
Pierre Serry, de organisator van de kasteelmoord op Stijn Saelens, heeft bij de Brugse rechtbank een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidsstelling ingediend. Intussen heeft de verdediging het verzoekschrift al ingetrokken. De advocaten willen het arrest van de KI in Gent afwachten. Serry (67) zit ondertussen 5,5 jaar in voorhechtenis en probeerde al tevergeefs twee keer voorwaardelijk vrij te komen.

Pierry Serry staat op het proces rond de kasteelmoord op Stijn Saelens terecht als man die de uitvoerders voor de moord op de kasteelheer uit Wingene zocht. Hij deed dat naar eigen zeggen op vraag van zijn goede vriend dokter André Gyselbrecht, die zijn schoonzoon een lesje wilde leren voor de vermeende incest die hij pleegde op zijn kinderen.

De verdediging heeft het verzoekschrift nu ingetrokken, want de advocaten willen het arrest van de KI in Gent afwachten. Die spreekt zich morgen uit over de nieuwe controle op de bijzondere opsporingsmethoden in het dossier. Afhankelijk van het arrest zal de verdediging van Serry al dan niet een nieuw verzoekschrift tot voorlopige invrijheidstelling indienen.

Daarna volgt op 2 oktober een evaluatiezitting voor de Brugse correctionele rechtbank. In principe zou er vanaf 16 oktober gepleit worden, maar die timing lijkt niet meer haalbaar.

Gezondheidsproblemen

Bij zijn twee vorige pogingen verwezen de advocaten van Serry onder meer naar de gezondheidsproblemen van hun cliënt. Hij kampte toen onder meer met prostaatproblemen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.