Het Pfizer-logo aan het hoofdkwartier in New York
Volledig scherm
Het Pfizer-logo aan het hoofdkwartier in New York © AP

Pfizer vraagt Amerikaanse goedkeuring voor anticoronapil

Pfizer heeft in de Verenigde Staten om de goedkeuring gevraagd voor zijn nieuwe anticoronapil. Dat heeft de farmagigant dinsdag bekendgemaakt. Het bedrijf diende een aanvraag tot spoedgoedkeuring in bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Pfizer heeft daarnaast een akkoord afgesloten dat wereldwijd goedkope toegang verzekert tot zijn nieuwe coronapil, zo meldden de Amerikaanse farmaciegigant en de 'Medicijnen Patent Pool' van de Verenigde Naties.

5 reacties

 • FRANK WILLEMS

  2 maanden geleden
  Ja maar staan wel andere dingen tegenover …geloof me
 • Lecocq Daniel

  2 maanden geleden
  Het vaccin, hoewel nog niet uit fase 3, werd bij hoogdringendheid tijdelijk toegelaten, juist omdat er geen geneesmiddel bestond. Eens het geneesmiddel goedgekeurd is, is er geen reden meer tot vaccinatie met een experimenteel vaccin.
 • Glenn De Maeyer

  2 maanden geleden
  Ik denk dat die pillen een betere oplossing zullen vormen in de toekomst. Hopelijk wordt dit goedgekeurd en zo snel mogelijk verkrijgbaar
 • Marc Geerts

  2 maanden geleden
  Zulke bedrijven maken woekerwinsten, ze moesten zich schamen. Dat ze goed verdienen en winst maken daar kan ik mee leven maar dat ze nu profiteren van deze situatie daar heb ik het zeer moeilijk mee.
 • Ivan De Bakker

  2 maanden geleden
  Dus de pil werkt beter dan het vaccin? Zou het daarom zijn dat we nog snel snel een booster moeten krijgen?
 1. Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoedelijk om een transmigrant”
  Gistel/Middelkerke

  Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoede­lijk om een transmi­grant”

  Op de E40/A18 in Gistel is vrijdagnacht een persoon overleden bij een ongeval. Het slachtoffer werd volgens het Brugse parket aangereden door meerdere voertuigen en stierf ter plaatse. “Vermoedelijk gaat het om een transmigrant”, klinkt het. Volgens burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey (Open VLD) gaan in de buurt van de parking van Westkerke op korte termijn werken van start die de situatie er veiliger moeten maken.
 2. Boosters blijken nog pak beter te beschermen dan volledige vaccinatie volgens nieuwe studie: hoe goed ze wel werken is te zien in Israël
  Play

  Boosters blijken nog pak beter te beschermen dan volledige vaccinatie volgens nieuwe studie: hoe goed ze wel werken is te zien in Israël

  Volgens een nieuwe studie uit het Verenigd Koninkrijk zouden de boostervaccins onze immuniteit tegen het coronavirus niet alleen verbeteren, maar zelfs beter maken dan de bescherming die we origineel kregen na een volledige vaccinatie. Hoe goed ze wel werken, is duidelijk te zien in Israël, waar intussen meer dan 40 procent van de bevolking een extra prik gekregen heeft.