Een zorgmedewerker bereidt zich voor om iemand te vaccineren met het vaccin van Pfizer en BioNTech.
Volledig scherm
Een zorgmedewerker bereidt zich voor om iemand te vaccineren met het vaccin van Pfizer en BioNTech. © REUTERS

Pfizer: “Vaccin lijkt te werken tegen de gemuteerde virussen”

Het vaccin van Pfizer en BioNTech lijkt te werken tegen de zeer besmettelijke varianten van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn uitgebroken. Dat meldt de Amerikaanse farmaceut na een laboratoriumstudie die door het bedrijf samen met wetenschappers van de Universiteit Texas is uitgevoerd.

7 reacties

 • Yolande MARIS

  1 week geleden
  Het vaccin lijkt te werken?Volgens mij lijkt iedereen gek te worden.
 • Gert Veer

  1 week geleden
  Laat dat gezaag over zorgpersoneel eerst nu eens achter de rug! Er is Door Marc Noppen in "De Afspraak" duidelijk uitgelegd waarom de ouderen eerst in onze situatie betere resultaten geeft dan personeel eerst. In bvb Engeland is dat anders omdat de situatie daar anders is maar HIER NIET!
 • Emrullah Unal

  1 week geleden
  Eerst en vooral iedereen vaccineren die de vaccinaties gaan toedienen. Ik hoop dat ze hieraan denken. Want die gaan elke dag honderden mensen over de vloer krijgen en lopen het meest risico.
 • Jan Marens

  1 week geleden
  Mooi mooi, is dat ook zo voor de Moderna variant?
 • christiaan maras

  1 week geleden
  Goed nieuws. Kunnen misschien vaccineren dan. Als de taskforce het ziet zitten
 1. Bart Tommelein roept op tot kalmte nu veel collega’s om vaccins vragen: “Burgemeesters zullen vaccinatiestrategie niet bepalen”
  PREMIUM
  Oostende

  Bart Tommelein roept op tot kalmte nu veel collega’s om vaccins vragen: “Burgemees­ters zullen vaccinatie­stra­te­gie niet bepalen”

  Steeds meer burgemeesters roepen op om hun gemeente als eerste van vaccins te voorzien. In Oostende roept burgemeester Bart Tommelein echter op tot kalmte en gezond verstand. “Het zijn niet de burgemeesters die de vaccinatiestrategie moeten gaan bepalen”, zegt Tommelein. In Oostende zijn wel de voorbereidingen begonnen om klaar te zijn als de vaccins eraankomen.
 2. Migrantenkaravaan op weg naar VS stuit op geweld en traangas in Guatemala

  Migranten­ka­ra­vaan op weg naar VS stuit op geweld en traangas in Guatemala

  Een zogeheten migrantenkaravaan op weg naar de Verenigde Staten, is in Guatemala gestuit op traangas en gewelddadige schermutselingen met de autoriteiten. Plaatselijke media melden dat zeker 9.000 migranten de grens zijn overgestoken en na ruim 30 kilometer op Guatemalteeks grondgebied zijn tegengehouden, onder meer met behulp van traangas. Bij de botsingen tussen de veiligheidstroepen en de migrantenkaravaan zijn meer dan tien gewonden gevallen.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'