Een inwoner van Johannesburg wordt ingeënt met het Pfizer-vaccin. (04/12/2021)
Volledig scherm
Een inwoner van Johannesburg wordt ingeënt met het Pfizer-vaccin. (04/12/2021) © REUTERS

Pfizer-vaccin beschermt volgens kleinschalige Zuid-Afrikaanse studie veel minder goed tegen omikronvariant, Van Ranst: “Geen grote verrassing”

UPDATEHet coronavaccin van Pfizer/BioNtech beschermt veel minder goed tegen omikron in vergelijking met eerdere varianten van het coronavirus. Dat suggereert een eerste (kleinschalige) labostudie naar de nieuwe variant in Zuid-Afrika. De voorlopige resultaten van de studie zijn nog niet door vakgenoten beoordeeld. Viroloog Marc Van Ranst noemt de bevindingen alvast “geen grote verrassing”. 

  1. ONZE OPINIE. Heeft iemand Jan Jambon gezien?
    PREMIUM
    29

    ONZE OPINIE. Heeft iemand Jan Jambon gezien?

    Heeft iemand Jan Jambon gezien? Want zijn regering rolt over de straatstenen over hoe het beschikbare geld moet worden besteed aan sociaal wonen. Dat de wachtlijsten voor een sociale woning niet slinken is een oud zeer. Maar na een stevig debat in het Vlaams parlement wist de oppositie van geen hout pijlen te maken. Wat gaat de Vlaamse regering nu eigenlijk doen? Het gaf een redelijk surreëel beeld. Het hing af of je nu naar minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA), minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) of minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) luisterde. Soms zijn geen zeven koppen nodig om een draak te zijn. Drie volstaan.