Peter overleefde aanslag Zaventem: "Ik zei tegen kindje verstoppertje te spelen"

Peter Van Hoof is een van de overlevenden van de aanslag op de luchthaven van Zaventem vorige week. Hij stond op amper twintig meter van de tweede zelfmoordterrorist en raakte gewond aan het been. In zijn vlucht ontfermde de Vlaming zich over een kind dat in de chaos na de explosies van haar ouders gescheiden raakte.

Peter werkt al twintig jaar op Brussels Airport. Toen de eerste bom die ochtend kort voor 8 uur afging, riep hij naar zijn collega's 'het is zover!'. "Zij wisten onmiddellijk wat ik bedoelde en zochten dekking", zegt de man in een interview met VTM NIEUWS. 

Het was een slagveld. Iets wat je alleen op televisie ziet

Peter Van Hoof

Spelletje

Seconden later ontplofte de tweede bom op amper 20 à 25 meter van de luchthavenmedewerker. Peter dook onder een balie en nam in zijn vlucht een kind mee dat voor hem op de desk zat. Hij kalmeerde het meisje door er een spelletje van te maken. 'We spelen verstoppertje, iedereen speelt mee', probeerde hij het kind te sussen. "Ik zei om heel stil te zijn en hield mijn hand voor haar mond. Het meisje bleef braaf zitten, tot ik zei dat het spelletje voorbij was."

De man overhandigde het kind aan de politie en verliet de vertrekhal. Op weg naar buiten zag hij veel gewonden en ook het lichaam van een slachtoffer. "Het was een slagveld. Iets wat je normaal alleen op tv ziet."

Leven gevierd

Zelf raakte Peter enkel gewond aan het been. Toen 's avonds tot hem doordrong waaraan hij ontsnapt was, heeft hij het leven gevierd door bij hem thuis zijn favoriete muziek op te leggen en te dansen. "Alsof het de beste fuif was". De man wil zo snel mogelijk terug aan het werk op de luchthaven. Naar eigen zeggen ook om te tonen "mannen, jullie hebben ons niet".

Bij de twee zelfmoordaanslagen anderhalve week geleden op Brussels Airport kwamen veertien mensen om het leven.