Personeelsfeest stad Aalst kost 120.000 euro, oppositie 'not amused'

Aalsters burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).
Foto Frank Eeckhout Aalsters burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).
De stad Aalst heeft kosten noch moeite gespaard voor het nieuwjaarsfeest gisteravond. Zo'n 1.200 genodigden waren aanwezig op het grootse feest voor het stadspersoneel. Prijskaartje: 120.000 euro.

"Als grootste werkgever in de regio geven wij onze personeelsleden het feestje dat ze verdienen", luidt het bij burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) op TV Oost.

Jean-Jacques De Gucht van oppositiepartij Open Vld vindt het "bijzonder zuur smaken". "Net als vorig jaar gaat er 120.000 euro belastingsgeld naar één avondlijke receptie. Een bedrijf draait op privégeld, een stad draait op belastingsgeld. Geld waar de Aalstenaar voor heeft moeten werken." 

Burgemeester D'Haese pareert de kritiek: "We besparen net meer dan 50.000 euro aan equivalente arbeidsuren door de halve dag verlof te schrappen die personeelsleden vroeger na een nieuwjaarsreceptie kregen. Ik merk dat er veel enthousiasme is bij het personeel."

Op het feestmenu stond geen kaviaar of champagne, wel stoofvlees en frieten. 

N-VA'er D'Haese (ex-Open Vld) is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester van de carnavalsstad. Hij zal de degens moeten kruisen met Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) en oud-burgemeester Ilse Uyttesprot (CD&V).




83 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jack Vanderveen

  hier ruik ik iets dat niet in orde lijkt. vrienden van vrienden van vrienden en terug bij vrienden, zodat de cirkel compleet is maar het in eerste instantie niet stinkt. anders valt die kostprijs per hoofd niet te vertalen.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Honderd euro per kop voor stoofvlees en frieten. Beetje overdreven, neen ?

 • marie-christine coussement

  kan ook wel met beetje minder

 • Gino Denil

  Een ondernemer die dat doet voor zijn personeel doet dat toch ook met het geld dat hij verdient heeft bij zijn klanten. Dat kan zelfs ook belastinggeld zijn als hij veel overheidsopdrachten had, Alain Stuker. Er is geen verschil. Het zijn weliswaar dure frieten. Maar een beetje menselijke ondernemer heeft met nieuwjaar ook 100 euro over voor een personeelslid.

 • Jean De Grande

  100 euro per persoon voor stoofvlees friet? Ik zou de organisator maar eens natrekken (waarschijnlijk van ovld-origine).