Perfect tweetalige Laura Beyne is nieuwe Miss België

BELGA
De 19-jarige Laura Beyne uit Brussel is de nieuwe Miss België. Op het gala met 20 finalistes in het casino van Knokke-Heist haalde ze het voor eerste eredame Aurore De Geest en Jade Moens. Laura Beyne is perfect tweetalig en volgt Justine De Jonckheere op. Ze rijdt met een gloednieuwe auto naar huis.

Laura Beyne is studente Immobiliën. De brunette met exotische huidskleur en uitstraling houdt van dansen, voetbal en zwemmen. Laura Beyne is half Congolese en schoonheidsspecialiste. Ze viel tijdens het gala op met haar charmante glimlach en haar vlotte babbel, zowel in het het Nederlands als in het Frans. Beyne is van thuis uit Franstalig, maar spreekt ook Nederlands en Engels. Taal bleek voor heel wat finalistes weer een probleem, maar niet voor de winnares dus. Ze pinkte ook een traantje weg bij de kroning.

Geen Vlaamse op podium

Eerste eredame werd Aurore De Geest (21) uit het Henegouwse Gosselies, tweede eredame Jade Moens (21) uit het Waals-Brabantse Bièrges bij Waver. Geen Vlaamse miss op het podium dus.  De kandidates zelf verkozen Sophie Boulanger (20) uit Terwagne tot Miss Sympathie.

Valpartij Veronique De Kock
Voor presentatrice Veronique De Kock begon het gala letterlijk met een misstap, want ze struikelde bij haar intrede over de trappen. Tijdens de verkiezingen deed Jade Moens haar dat nog eens na. Het verhinderde haar niet tweede eredame te worden na Laura Beyne en eerste eredame Aurore De Geest. Febe D'Haenens en Sherelle De Jong waren de twee andere superfinalistes. (kh)

BELGA
Aurore De Geest werd eerste eredame.
UNKNOWN Aurore De Geest werd eerste eredame.
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
UNKNOWN
Jade Moens.
BELGA Jade Moens.
Sherelle De Jong.
BELGA Sherelle De Jong.
BELGA
BELGA
BELGA