Penneteau en Baby missen eerste wedstrijd van volgend seizoen

Photo News
Charleroi kan in de eerste wedstrijd van het komende seizoen in de Jupiler Pro League niet rekenen op doelman Nicolas Penneteau en middenvelder Amara Baby. De Karolo's aanvaardden de strafvoorstellen voor beide spelers na hun rode kaart in de verloren terugwedstrijd (5-1) van de barrages tegen KRC Genk om het laatste Europese ticket.

Charleroi moest zondag al na zestien minuten met tien voort. Penneteau kreeg rood nadat hij Samatta in het strafschopgebied onderuit had gemaaid. In de blessuretijd duwde scheidsrechter Wim Smet ook Baby de rode kaart onder de neus. De Senegalese middenvelder kwam met zijn voet te hoog in op Pozuelo.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vorderde maandag één speeldag schorsing en 400 euro boete voor Penneteau. Baby kreeg twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 600 euro voorgesteld als minnelijke schikking. De Zebra's legden zich neer bij die straffen, waardoor beide spelers de eerste wedstrijd van volgend seizoen geschorst zijn.

Photo News
BELGA
BELGA