Pegel Pogba en historische goal Zlatan helpen ManU aan driepunter tegen Swansea

REUTERS
Manchester United heeft nog eens kunnen overtuigen in de Premier League. De Mancunians, met Marouane Fellaini de hele partij op het veld, wonnen overtuigend met 1-3 op bezoek bij degradatieklant Swansea City en verliezen daardoor de aansluiting met de top zes niet.

Swansea won drie van zijn laatste vier competitieduels tegen Manchester United, maar vandaag werd het al snel duidelijk dat er voor de Welshman geen punten inzaten.

Op het kwartier bracht Pogba de bezoekers op voorsprong - de eerste competitiegoal van ManU in 306 minuten - met een schitterende knal en zes minuten later kon ook Zlatan Ibrahimovic een pijnlijke periode van droogte doorbreken. De Zweed scoorde de 25.000ste goal in de Premier League en deed voor het eerst in 609 minuten het net trillen. Het was bovendien de 400e goal uit zijn carrière. Na afloop stond Ibracadabra klaar met een gepaste reactie. "Was het de 25.000e goal uit de geschiedenis van de Premier League? Dat wist ik niet, ik dacht dat het de 25.000e treffer uit mijn carrière was."

En die goal werkte duidelijk bevrijdend voor de spits, want net voorbij het halfuur zorgde hij ook voor de 0-3. Dat was meteen ook de ruststand, Mourinho kon opgelucht ademhalen. Zijn sterren gaven thuis in het Liberty Stadium.

Na de pauze haalden Fellaini en co de voet wat van het gespedaal en twintig minuten voor tijd kon de Nederlander Van der Hoorn de eer van de thuisploeg redden. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Manchester United neemt een 1-3-zege mee uit Wales en dat doet neemt de druk toch wat afnemen.

Photo News
Getty Images
Photo News


Video