Paus Franciscus ontving tekeningen met als thema de oorlog in Oekraïne tijdens de wekelijkse algemene audiëntie in de Paulus VI-zaal in het Vaticaan.
Volledig scherm
Paus Franciscus ontving tekeningen met als thema de oorlog in Oekraïne tijdens de wekelijkse algemene audiëntie in de Paulus VI-zaal in het Vaticaan. © via REUTERS

Paus Franciscus suggereert verschillende behandeling Oekraïense vluchtelingen

Paus Franciscus heeft gesuggereerd dat racisme een rol speelt bij het feit dat veel landen meer openstaan voor vluchtelingen uit het door oorlog getroffen Oekraïne dan voor vluchtelingen uit andere delen van de wereld.

  1. In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”
    ANTWERPEN

    In Antwerpse tunnels wordt systema­tisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunnin­gen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”

    Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.