Paul Lannoye, een van de oprichters van Ecolo, is overleden.
Volledig scherm
Paul Lannoye, een van de oprichters van Ecolo, is overleden. © Miguel Tremblay

Paul Lannoye, een van oprichters Ecolo, is overleden

Paul Lannoye, een van de oprichters van de partij Ecolo, is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat kondigen Philippe Defeyt, gewezen federaal secretaris van de partij, en Gerard Lambert, stichtend lid van de partij, zaterdag aan.

 1. Ook het onderwijsveld wil quarantaineregels aanpassen: enkel wie symptomen heeft, zou moeten thuisblijven
  Play

  Ook het onderwijs­veld wil quarantai­ne­re­gels aanpassen: enkel wie symptomen heeft, zou moeten thuisblij­ven

  Het onderwijsveld wil dat enkel nog kinderen die besmet zijn met Covid-19 en kinderen die symptomen vertonen van het virus, thuis moeten blijven. Dat is dinsdag afgesproken op het overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijspartners en de experts. Het is aan de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid om morgen/woensdag de knoop over de quarantaineregels op school definitief door te hakken.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.