De Israëlische ex-premier Netanyahu
Volledig scherm
De Israëlische ex-premier Netanyahu © AFP

Parlement geeft Israëlische regering zonder Netanyahu vertrouwen

Het tijdperk van premier Netanyahu is vooralsnog ten einde. Het Israëlische parlement gaf zondagavond het vertrouwen aan een regering zonder rol voor de rechtse politicus en zijn Likoed-partij. De rechtse nationalist Naftali Bennett (49) gaat het land nu twee jaar leiden. Hij werd kort na de stemming beëdigd. In Tel Aviv vierden duizenden mensen het vertrek van ‘King Bibi’.

9 reacties

 • HUGO Wils

  1 jaar geleden
  Merkwaardig dat men wel kritiek mag leveren op Bibi.Natuurlijk feliciteren de VS deze regering.Biden is al even links.Wacht maar tot er weer raketten beginnen te vliegen dan zal deze regering met 8 partijen waaronder één Arabische rap in het zand bijten.Merkel vindt dit natuurlijk ook reuze.Wacht maar tot de Groenen binnenkort het voor het zeggen hebben.Bye,bye Duitsland als motor van de EU.Fabrieken toe,geen auto's meer,de boeren op de schop,eindeloze rijen vluchtelingen en hoge belastingen.
 • Luc Snykers

  1 jaar geleden
  Hopelijk komt er NU vrede .
 • Henry Pirel

  1 jaar geleden
  Een nieuw tijdperk zonder BIbi. Israel zal het voorlopig zonder deze groote staatsman moeten doen. Netanyahu is voorlopig nog niet veroordeeld van corruptie en indien hij vrijgesproken wordt zal hij de geschiedenis ingaan als een van de grootse politicus die Israel gekend heeft.
 • Raphaël Defour

  1 jaar geleden
  De toekomst zal het uitwijzen, doch met Bibi (met zijn persoonlijke juridische aanklachten) is een vertrouwens consensus en stabiliteit met de mix van het geheel van de lokale bevolking uitgesloten. Denk dat de jongere generaties een bredere kijk hebben op de ontwikkelingen in de wereld.
 • Dries De Preter

  1 jaar geleden
  Een coalitie van acht partijen, met één meerderheid van één zetel. Binnen de zes maanden komen er daar opnieuw verkiezingen.
 1. Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhandelingen over begroting vandaag
  Play

  Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhande­lin­gen over begroting vandaag

  Gisterenavond moesten de Vlaamse onderhandelingen over de begroting worden stopgezet omdat minister Hilde Crevits onwel was geworden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd de CD&V-minister voor controle naar het ziekenhuis gebracht, zo meldde het kabinet van minister-president Jan Jambon (N-VA). De minister zou ondertussen aan de beterhand zijn. “Het was heel erg schrikken en een slechte timing. Maar het komt terug goed”, reageert ze. Minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle en minister van Economie Jo Brouns zullen de onderhandelingen vandaag vanaf 14 uur hervatten.
 1. Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminister van Defensie moet opkrassen

  Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminis­ter van Defensie moet opkrassen

  De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan ‘The New York Times’. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen. Zeven maanden na de start van de invasie van Oekraïne moet nu ook de Russische viceminister van Defensie Dmitri Boelgakov opkrassen.