Ga naar de mobiele website
^ Top

Parket ontkent "op dit moment" link tussen imam Barcelona en aanslagen 22 maart

De moskee in Ripoll waar imam Es Satty actief was.
EPA De moskee in Ripoll waar imam Es Satty actief was.
Er is op dit moment geen enkele link tussen imam Abdelbaki Es Satty, die beschouwd wordt als de spilfiguur achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils, en de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Dat meldt het federaal parket.

Gisteren raakte bekend dat de imam tussen januari en maart 2016 in Vilvoorde verbleef en er geprobeerd zou hebben om in een plaatselijke moskee aan de slag te gaan. "De imam is inderdaad in België geweest maar hij was absoluut niet gekend bij het federaal parket", zegt parketwoordvoerder Thierry Werts.

Het federaal parket heeft wel een onderzoek geopend naar de aanslag in Barcelona omdat daarbij een Belgische vrouw om het leven is gekomen. Dat onderzoek is in handen gegeven van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen, omdat de vrouw in Tongeren woonde.

Bedoeling van dat onderzoek is voornamelijk om de samenwerking met de Spaanse gerechtelijke overheden en de uitwisseling van gegevens over de slachtoffers te vergemakkelijken, aldus nog het federaal parket.

De Catalaanse politie vermoedt dat Es Satty vorige week om het leven kwam bij de explosie in Alcanar, toen daar gasflessen ontploften die mogelijk gebruikt zouden worden bij aanslagen.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Andre DM

    Hij kwam iedere maand zijn supsiedie ontvangen

Meld een bug