Parket bevestigt: wel degelijk link tussen moord op Silvio Aquino en dode in Roermond

De moord op Silvio Aquino is volgens advocaat Sven Mary een poging tot ontvoering die uit de hand is gelopen. De in Roermond dood aangetroffen man wordt wel degelijk gelinkt aan de moord op Silvio Aquino in Opglabbeek. Dat is vanavond door het parket van Limburg in Hasselt bevestigd.

Mary, de advocaat van Silvio Aquino, wil het niet hebben over een liquidatie. "Op basis van wat ik vernomen heb van zijn echtgenote Silvia, wijst het meer op een poging tot ontvoering dan op een liquidatie. Een poging die uit de hand is gelopen", aldus Mary op Radio 1.

"Ik spreek over een ontvoering", zo zegt hij aan VTM NIEUWS. "Wanneer er zo veel berichtgeving is geweest over de ettelijke miljoenen die de Aquino's zouden bezitten, dan brengt het mensen misschien op ideeën, met name mensen in het criminele milieu."

Link met Roermond
Vandaag raakte bekend dat de communicatie over de dode in Roermond door het Nederlandse openbare ministerie aan het parket in Belgisch-Limburg werd overgedragen. In het belang van het onderzoek kan het parket in Hasselt niet zeggen welke aanwijzingen er zijn om de twee feiten aan elkaar te linken.

De 41-jarige Silvio Aquino, die met twee broers en een 35-tal andere beklaagden terechtstond in een zeer omvangrijk drugsproces over cocaïnesmokkel, is gisteren rond 12.15 uur op de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek klemgereden door een voertuig met vier inzittenden. Zijn vrouw kreeg klappen en kon wegvluchten. Haar man Silvio werd met meerdere kogels doodgeschoten door de vier, die naar verluidt als nepagenten vermomd waren.

Geen verdere commentaar
Ruim drie kwartier later zagen twee ambulanciers op de pechstrook van de A73 in Roermond een man liggen. Toen ze stopten om de man te helpen, sprongen drie mannen in een beige Jaguar en reden weg. Hulp voor de man op de pechstrook mocht niet meer baten.

Het onderzoek is in handen van de Tongerse onderzoeksrechter Dirk Meesen. In het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar. Als er belangrijke ontwikkelingen voordoen, worden die meegedeeld zonder schending van het onderzoeksgeheim en zonder het onderzoek in gevaar te brengen.

Advocaat Sven Mary.
PHOTO_NEWS Advocaat Sven Mary.
Politie bij de dode op de snelweg A73 bij Roermond.
ANP Politie bij de dode op de snelweg A73 bij Roermond.