Paniek bij bewoners na vondst zakjes nepbloed

(archieffoto)
anp (archieffoto)
Verontruste buurtbewoners van het West-Vlaamse dorp Woumen (Houthulst/Diksmuide) hebben vanochtend de politie gebeld  nadat ze zakjes met bloed op straat hadden aangetroffen.

De politie haastte zich ter plaatse en trof op straat inderdaad snel drie zakjes met bloed aan. Na onderzoek bleek het niet om echt bloed te gaan maar om rode verf. Verder onderzoek bracht aan het licht dat er aan heel wat voordeuren liefst 350 zakjes met nepbloed werden gelegd. Het bleek om een stunt te gaan van jeugdbewegng KLJ uit Merkem (Houthulst) die met de actie aandacht wilde vragen om bloed te gaan geven voor het Rode Kruis. Die aandacht hebben ze wel gekregen maar tegelijkertijd joegen ze heel wat mensen flink wat schrik aan.

De politie ging intussen dan ook de verantwoordelijken van de KLJ verhoren. "De actie was dan misschien wel ludiek bedoeld, er is echt niet goed over nagedacht geweest", zegt korpschef Johan Geeraert van politiezone Polder.

"Op zijn minst hadden ze de bewoners of de politie toch kunnen waarschuwen voor hun actie. Nu is er heel wat paniek ontstaan terwijl dat niet nodig was. Op zich moeten we hier nu ook niet te zwaar aan tillen. Het enige misdrijf dat de KLJ heeft begaan was misschien een milieumisdrijf. We zullen de zaak zo laten maar het was allemaal erg ongelukkig."